spot_img

Σύντομα η ανακοίνωση νέου κατασκευαστή στην GTE

Η αγωνιστική σεζόν του 2018 δεν έχει ξεκινήσει καλά καλά, όμως αναμένεται να δούμε έναν νέο κατασκευαστή να ανακοινώνει είσοδο στη κατηγορία GTE.

Οι ανακοινώσεις, συνήθως γίνονται στα πλαίσια των 24H του Le Mans, όμως φέτος, τα καλά νέα φαίνεται πως θα έρθουν πολύ νωρίς. Όπως είναι κατανοητό, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ένας νέος κατασκευαστής θα ανακοινώσει τη κατασκευή ενός GTE αγωνιστικού, με το οποίο θα συμμετάσχει την επόμενη σεζόν στο WEC.

Ας το δούμε το θέμα όμως με ψυχραιμία. Ήδη γνωρίζουμε πως η McLaren θέλει να επιστρέψει στον θρυλικό αγώνα και πρόσφατα παρουσίασε την McLaren Senna, ένα αυτοκίνητο δρόμου, του οποίου τα specs είναι ιδανικά για να ολοκληρωθεί το ομολογκάρισμα του αγωνιστικού.

Επίσης, έχουμε την Lamborghini, η οποία εδώ και μερικά χρόνια θέλει να εμπλακεί στην κατηγορία GTE, με το GT3 πρόγραμμα να έχει αποδειχθεί ήδη άκρως επιτυχημένο. Όμως, πρέπει να κατασκευάσει από την αρχή έναν κινητήρα, ο οποίος να τηρεί τις προϋποθέσεις και τους κανονισμούς.

Τέλος, έχουμε την Toyota. Ναι, την ιαπωνική φίρμα η οποία αγωνίζεται στην κατηγορία LMP1. Όμως, γιατί να την βάλουμε στο παιχνίδι; Σε λίγες ημέρες παρουσιάζεται η νέα Supra και σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε, αναμένεται να δούμε την αγωνιστική της έκδοση. Με δεδομένο πως η Lexus ήδη έχει αγωνιστικό τύπου GT3, τότε βγάζει νόημα στο να δούμε την Supra σε έκδοση GTE.

Οι ανακοινώσεις είναι πολύ πιθανό να γίνουν στην Έκθεση της Γενεύης, καθώς τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε άκρως ενδιαφέροντα πράγματα από τους κατασκευαστές.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles