spot_img

Τέλος ο Binotto από τη Ferrari

H Scuderia Ferrari ανακοίνωσε πως ο Mattia Binotto δεν θα συνεχίσει στο ρόλο του επικεφαλής στην ομάδα το 2023, έπειτα από τέσσερα χρόνια στο ρόλο αυτό. 

Η ηγεσία της Scuderia Ferrari αλλάζει, με την ιταλική ομάδα να ανακοινώνει λίγες ημέρες μετά το τέλος της φετινής σεζόν της Formula 1 πως ο Mattia Binotto θα αποχωρήσει από τη θέση του. Ο Ιταλός έπειτα από μία χρονιά όπου άφησε ανάμεικτα συναισθήματα, λέει «αντίο» μετά από 28 χρόνια στο Maranello, με την παραίτησή του να γίνεται δεκτή από τη διοίκηση της Ferrari.

Η Ferrari επιβεβαίωσε πως ο Binotto θα αποχωρήσει από τη θέση του στις 31 Δεκεμβρίου, αλλά όχι από την ομάδα συνολικά. Αυτό σημαίνει πως ενδέχεται να τον δούμε να αναλαμβάνει άλλο πόστο εντός του Maranello. H αποχώρησή του έρχεται τέσσερις σεζόν αφότου ανέλαβε το ρόλο του επικεφαλής της Ferrari και δύο εβδομάδες μετά τις συνεχείς διαψεύσεις ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν είναι πιθανό.

Ο Binotto δήλωσε για την αποχώρησή του από επικεφαλής της Scuderia Ferrari.

«Παρά τη λύπη που αυτή η απόφαση περιλαμβάνει, αποφάσισα να ολοκληρώσω τη συνεργασία μου με τη Ferrari. Αποχωρώ από μία εταιρεία που αγαπώ, της οποίας ήμουν μέλος επί 28 χρόνια, νιώθοντας τη γαλήνη που πηγάζει από την πεποίθηση πως έκανα κάθε δυνατή προσπάθεια για να πετύχω τους στόχους που είχα θέσει. Αφήνω μία ενωμένη και αναπτυσσόμενη ομάδα. Μία ισχυρή ομάδα, έτοιμη -και είμαι σίγουρος για αυτό- να πετύχει τους υψηλότερους δυνατούς στόχους και στην οποία εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον. Θεωρώ πως είναι σωστό αυτό το βήμα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, όσο σκληρή κι αν ήταν αυτή η απόφαση για μένα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω άπαντες στη Gestione Sportiva που ήταν συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι, που είχε πολλές δυσκολίες αλλά και πολλή ευχαρίστηση».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι. 

Στην ανακοίνωσή της, η Ferrari αναφέρει πως έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε να βρει τον κατάλληλο διάδοχο για τη θέση του Binotto. Με δεδομένο πως έχει ένα μήνα μπροστά της, τις δίνει ένα μαξιλαράκι ασφαλείας.

Τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι αρκετά, μεταξύ αυτών οι Andreas Seidl της McLaren, Antonelo Coletta του τμήματος Hypercar/GT και Ross Brawn. Φαβορί όμως για αντικαταστάτης του Binotto είναι ο Fred Vasseur της Alfa Romeo, με την κίνηση αυτή να «βάζει μπρος» το πλάνο της Audi για τη Formula 1 νωρίτερα από το αναμενόμενο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles