spot_img

Tέλος ο Pedrosa από τη Honda μετά το 2018

Η Honda με επίσημη ανακοίνωσή της, επιβεβαίωσε πως ο Dani Pedrosa δεν θα συνεχίσει με την εργοστασιακή ομάδα μετά και τη σεζόν του 2018.

Το ταξίδι του Ισπανού με την ιαπωνική εταιρία έρχεται στο τέλος του, έπειτα από 13 χρόνια παρουσίας στην εργοστασιακή ομάδα. Ο Pedrosa κατέκτησε συνολικά 31 νίκες, ενώ τρεις φορές ολοκλήρωσε 2ος στο πρωτάθλημα των οδηγών.

Το 2018 αποτελεί το χειρότερο ξεκίνημα στη καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία, καθώς μετά από 6 αγώνες έχει μόλις 19 βαθμούς και βρίσκεται στην 12η θέση. Εξαίρεση αποτελεί βέβαια το 2015, όπου έχασε τους τρεις πρώτους αγώνες, μετά από επέμβαση που είχε στο χέρι του.

Το Mugello αποτέλεσε και τον χειρότερο αγώνα του μέχρι στιγμής, καθώς εκίνησε από την 20η θέση, τη χειρότερη στη καριέρα του στο MotoGP, ενώ είχε πτώση μόλις στον πρώτο γύρο.

Ερωτηματικό παραμένει τώρα το ποιος θα τον αντικαταστήσει στην Honda από το 2019, καθώς οι δύο πρώτοι στόχοι της Honda, Johann Zarco & Andrea Dovizioso ήδη έχουν υπογράψει με τις KTM και Ducati αντίστοιχα. Όμως υπάρχουν και άλλες επιλογές για το HRC.

O Jorge Lorenzo ακόμα δεν ξέρει το μέλλον του ενώ φαντάζει δεδομένο πως θα φύγει από την Ducati, ενώ και ο Andrea Iannone αναμένεται να αποχωρήσει από την Suzuki. O Joan Mir θα μπορούσε να αποτελέσει μια επιλογή, όμως το ρεπορτάζ τον θέλει να παίρνει τη θέση του Ιταλού στην Suzuki. O Cal Crutchlow έχει ήδη πάρει μια νίκη φέτος και θα φάνταζε μια λογική επιλογή, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και το όνομα του πρωταθλητή των SBK, Jonathan Rea.

Προς το παρόν δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί για το ποιος θα είναι ο teammate του Marquez και η Silly Season μένει για την ώρα ζωντανή.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles