spot_img

Θετική εμφάνιση για τον Alex Fontana στο Silverstone

O Ελληνοελβετός Alex Fontana, μιλάει στον Στάθη Κοκκορόγιαννη και το automotonews.gr για τον αγώνα του στις 3H του Silverstone.

O Alex αγωνίζεται με την ομάδα της AKKA ASP στο Blancpain Endurance GT Championship και οδηγεί την Mercedes AMG GT3 στην κατηγορία Pro-Am. Ο αγώνας στο Silverstone ήταν ο δεύτερος της σεζόν μετά την Monza που το αυτoκίνητο του με το #89 ήταν ένα από τα πολλά θύματα στη καραμπόλα της εκκίνησης.

Στον δεύτερο λοιπόν αγώνα, τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα για τον Fontana και τους teammate του, όμως οι ατυχίες δεν έλειψαν στις κατατακτήριες και τον αγώνα.

Ο Alex μπήκε πίσω από το τιμόνι της Mercedes του και έχοντας εξαιρετικό ρυθμό κέρδισε σημαντικές θέσεις μέχρι το τέλος του αγώνα, τερματίζοντας συνολικά 32ος ανάμεσα σε παραπάνω από 50 συμμετοχές.

Για τις κατατακτήριες, ο Alex δήλωσε:

«Στις κατατακτήριες πήγαμε πολύ καλά. Στην 18η θέση συνολικά και στην 5η στην κατηγορία μας. Βρήκα κίνηση στον γρήγορο γύρο μου, οπότε μπορούσαμε να βρεθούμε και στους πρώτους 10. Δυστυχώς όμως για κακή μας τύχη, ο teammate μου προσπέρασε υπό καθεστώς κίτρινης σημαίας στο Q1 και έπρεπε να εκτίσουμε ποινή διέλευσης από τα pit στην πρώτη ώρα του αγώνα».

Όσο για τον αγώνα, δήλωσε πως μπορούσαν να έχουν μια εξαιρετική εμφάνιση, όμως ακόμα μια ατυχία κατά τη διάρκεια του Safety Car τους κόστισε πολύ.

«Κάναμε μια πολύ καλή εκκίνηση, αλλά μετά την ποινή πέσαμε τελευταίοι. Μπορεί να ήμασταν στην τελευταία θέση, όμως ο ρυθμός αγώνα ήταν αντάξιος για τις πρώτες 4 θέσεις στην κατηγορία. Κατά τη διάρκεια όμως του Safety Car, ο οδηγός μπροστά από τον teammate μου έμεινε στα 80 χλμ/ώρα αντί να πιάσει το SC και χάσαμε ένα λεπτό από τους μπροστά γιατί δεν μπορούσαμε να τον περάσουμε λόγω της κίτρινης σημαίας. Έτσι, πέσαμε 1 γύρο πίσω μετά την πρώτη ώρα πράγμα που οριοθέτησε τον αγώνα μας. Είχαμε πολύ καλό ρυθμό, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα καλύτερο».

Ο Alex είχε εξαιρετικό ρυθμό και ήταν για ακόμα μια φορά πολύ δυνατός, όμως η ομάδα του δεν ήταν τόσο τυχερή. Στον επόμενο αγώνα όμως, είμαστε σίγουροι πως θα τα πάει καλύτερα.

Ο Fontana τώρα, θα ταξιδέψει στην Κίνα στο τέλος του μήνα για τον δεύτερο αγώνα του CTCC (Κινεζικό Πρωτάθλημα Τουρισμού), καθώς ταυτόχρονα με το Blancpain Endurance, είναι και εργοστασιακός οδηγός της Kia.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles