spot_img

Τι έκανε ο Sainz και πλήγωσε τον Leclerc

H μεγάλη επιτυχία του Carlos Sainz στο 2023 δεν άφησε καθόλου ικανοποιημένο τον Charles Leclerc σε μία σεζόν κάτω του μετρίου για τη Ferrari.

Η αποτυχία της Ferrari να διεκδικήσει το πρωτάθλημα για άλλη μία χρονιά είναι από μόνο του κάτι που απογοήτευσε τον Σαρλ Λεκλέρ. Ο Μονεγάσκος είχε μεγάλες βλέψεις για τη φετινή χρονιά, ωστόσο όπως ανέφερε και ο επικεφαλής της Scuderia, Φρεντ Βασέρ, οι προσδοκίες που είχε η ομάδα ήταν πολύ υψηλές.

Το μόνο θετικό για τη Ferrari κατά το 2023 είναι πως κατάφερε να πάρει έστω μία νίκη, όντας η μοναδική ομάδα που σταμάτησε τη Red Bull Racing. Ο Carlos Sainz θριάμβευσε στο Grand Prix Σιγκαπούρης και πήρε τη δεύτερη νίκη της καριέρας του στη Formula 1.

Μην χάσετε την Τετάρτη 27/12 στις 21:00 τη Χριστουγεννιάτικη εκπομπή Slipstream για τη Formula 1. Βρείτε την με ένα κλικ εδώ.

Παρά την επιτυχία της ομάδας του, ο Leclerc δεν έχει τις καλύτερες αναμνήσεις από τον αγώνα. Όπως αποκάλυψε στο AMuS, το γεγονός πως απέτυχε να κερδίσει στη Μαρίνα Μπέι του έχει κοστίσει ψυχολογικά.

«Με πονάει πολύ που δεν πήρα εγώ τη νίκη για την ομάδα . Ειδικά σε μία τέτοια σεζόν που είχαμε μόλις μία ευκαιρία να κερδίσουμε. Δεν τα πήγα καλά στις κατατακτήριες δοκιμές, έκανα λάθη, κάτι που συνολικά μου κόστισε τη νίκη. Ήταν όμως πάρα πολύ σημαντικό για την ομάδα. Κάναμε εκείνη τη μέρα τα πάντα σωστά».

Αρκετοί είχαν αναρωτηθεί εκείνη την ημέρα με την επιλογή της μαλακής γόμας ελαστικών στο μονοθέσιο του Leclerc για την εκκίνηση του Grand Prix. Ο Μονεγάσκος αποκάλυψε τους λόγους που ακολούθησαν αυτό το μονοπάτι.

«Να πω την αλήθεια ήταν δική μου ιδέα. Όχι για να βοηθήσω τον Κάρλος, αλλά διότι ήταν το καλύτερο για την ομάδα. Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να αποδέχεσαι πως πρώτα έρχεται η ομάδα. Θα έκαναν το ίδιο στη Ferrari για εμένα αν ήμουν εγώ μπροστά».

Ακούστε παρακάτω την εκπομπή μας για τη Formula 1, Slipstream #131, με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι και τo mini-review της σεζόν.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles