spot_img

Το απίστευτο -αρνητικό- ρεκόρ του GP Μονακό

Ο όγδοος αγώνας της Formula 1 στο 2024 ήταν το GP Μονακό στο οποίο σημειώθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του σπορ ένα νέο ρεκόρ. 

Το Grand Prix Μονακό του 2024 θα μείνει στη μνήμη μας, όχι για τις μάχες στην πίστα, τη στρατηγική των ομάδων ή το ατύχημα στον εναρκτήριο γύρο αλλά για τη νίκη του Charles Leclerc. Ο Μονεγάσκος «έσπασε» την κατάρα και κατάφερε να ανέβει για πρώτη φορά στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου στον αγώνα της πατρίδας του.

Ο αγώνας στο Πριγκιπάτο θα μείνει στην ιστορία για ακόμα ένα γεγονός. Οι 10 πρώτοι της κατάταξης τερμάτισαν στις θέσεις από τις οποίες εκκίνησαν, κάτι το οποίο δεν έχει ξανασυμβεί. Στη Formula 1 έχουν πραγματοποιηθεί από το 1950 1.109 αγώνες και το γεγονός πως αυτό το ρεκόρ σημειώθηκε εν έτει 2024 στο Μονακό λέει πολλά για την τωρινή κατάσταση του σπορ.

Μην χάσετε απόψε στις 21:00 (9μμ) την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του GP Μονακό. Βρείτε την εκπομπή πατώντας εδώ ή στο παρακάτω βίντεο.

Λόγω της κόκκινης σημαίας στον εναρκτήριο γύρο του αγώνα, οι οδηγοί είχαν την άδεια να κάνουν αλλαγή ελαστικών. Εξαιτίας της δυσκολίας στο προσπέρασμα η πλειονότητα φρόντισε να πάει μέχρι το τέλος του αγώνα δίχως στάση στα pits.

H μόνη αλλαγή που ενδεχομένως θα μπορούσε να γίνει ήταν η 6η θέση της κατάταξης. Η Mercedes-AMG έβαλε τον Lewis Hamilton για αλλαγή ελαστικών, όμως λόγω λάθος συνεννόησης εντός της γερμανικής ομάδας ο Βρετανός δεν κατάφερε να προσπεράσει τον Max Verstappen της Red Bull Racing.

Μπορεί τον αγώνα να κέρδισε η Scuderia Ferrari και το πρωτάθλημα να απέκτησε νέο ενδιαφέρον, όμως θα ήταν καλό οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία των κανονισμών να δουν τι μπορεί να αλλάξει στο μέλλον. Μπορεί να σημειώθηκε ένα ρεκόρ για πρώτη φορά στην ιστορία της Formula 1, όμως αυτό δεν σημαίνει πως είναι θετικό.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Εμίλια-Ρομάνια πατώντας play στο παρακάτω βίντεο.

 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles