spot_img

To όραμα του Todt που αλλάζει τα δεδομένα στα κορυφαία πρωταθλήματα

O πρόεδρος της FiA, Jean Todt, θέλει να εναρμονίσει τα προγράμματα των κορυφαίων πρωταθλημάτων, με στόχο να μην συμπίπτουν χρονικά.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο του GP του Μονακό, ενώ παρόντες ήταν ο νέος ισχυρός άνδρας της F1 Ross Brawn, ο CEO του WEC, Gerard Neveu και το αφεντικό της Formula E, Alejandro Agag. Σκοπός της συνάντησης, είναι ο καλύτερος δυνατός συντονισμός μεταξύ των πρωταθλημάτων, με στόχο να μην υπάρχουν μελλοντικά δύο αγώνες την ίδια μέρα και την ίδια ώρα.

Η συζήτηση είχε έρθει στο προσκήνιο, όταν το 2016, οι 24H του Le Mans ήταν την ίδια ημέρα με το GP του Αζερμπαϊτζάν στο Baku. Όπως αποδείχθηκε, αυτό ήταν μεγάλη ήττα για την F1, καθώς ο αγώνας του WEC κατατρόπωσε όπως ήταν φυσιολογικό το GP στο Baku, μιας ο κόσμος και τα media είχαν στραμμένη τη προσοχή τους στην Γαλλία και την εκπληκτική μάχη Porsche-Toyota για την νίκη.

Το χειρότερο όμως, είναι το γεγονός πως μεγαλύτεροι χαμένοι είναι οι οπαδοί, με τους περισσότερους να πρέπει να επιλέξουν έναν αγώνα. Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση, η επιλογή ήταν πολύ απλή και ακούει στο όνομα Le Mans.

Φέτος, ο αγώνας της Formula E στην Νέα Υόρκη πέφτει την ίδια ημέρα με τις 6H του Nurburgring του WEC, με πάρα πολλούς οδηγούς να αγωνίζονται και στα δύο πρωταθλήματα. Βέβαια οι εργοστασιακοί οδηγοί, όπως ο Sebastien Buemi φυσικά και θα αγωνιστεί στο Nurburgring, όμως όλοι δεν θα ήθελαν να συμβεί κάτι τέτοιο μεταξύ των δύο θεσμών. Φέτος, ο εναρκτήριος αγώνας του WEC στο Silverstone, ήταν την ίδια ημέρα με το GP του Μπαχρέιν.

Ο Buemi προηγείται στην βαθμολογία και στα δύο πρωταθλήματα.

Με τόσους αγώνες και στα τρία πρωταθλήματα, είναι πολύ δύσκολο να μην συμπίπτουν χρονικά μερικοί αγώνες, όμως μόνο και μόνο που θα υπάρξει προσπάθεια να αποφευχθεί αυτό στο μέλλον, είναι ευλογία για τους οπαδούς.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles