spot_img

«Τρίζει» η καρέκλα του Perez

Ο Sergio Perez έπειτα από ένα ακόμη μη αντιπροσωπευτικό, για τα δεδομένα της RB19, αγωνιστικό τριήμερο νιώθει τον κλοιό γύρω του να στενεύει ολοένα περισσότερο.

Δύσκολα αρχίζουν και γίνονται τα πράγματα για τον Μεξικανό μετά από ακόμη ένα απογοητευτικό Grand Prix, απ’το οποίο κατάφερε να συλλέξει μόλις 1 βαθμό (σ.σ. τερμάτισε 10ος στον αγώνα και εγκατέλειψε στο Σπριντ), Πλέον απειλείται η δεύτερη θέση του στο πρωτάθλημα οδηγών από τον Lewis Hamilton, o οποίος είχε κακό αγωνιστικό τριήμερο.

Οι συγκεκριμένες εμφανίσεις του Perez έχουν φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, που αναγκάζουν τον Christian Horner να βγει δημόσια και να πει πως θα πρέπει να γίνουν πλέον σοβαρές συζητήσεις και να δουν τι πάει λάθος. Συγκεκριμένα, ο διευθυντής της Αυστριακής ομάδας δήλωσε.

«Πιστεύω ότι πραγματικά πρέπει να κάτσουμε κάτω με τον Τσέκο να μιλήσουμε, γιατί γνωρίζουμε τις ικανότητες του ως οδηγό και αυτή την περίοδο δεν οδηγεί στο επίπεδο που ξέρουμε ότι είναι ικανός να φτάσει. Χρειαζόμαστε απεγνωσμένα να βρει την φόρμα του, για να κρατήσει την 2η θέση στο πρωτάθλημα».

Μην χάσετε απόψε στις 9μμ την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand PRix Κατάρ. Βρείτε το link πατώντας εδώ.

Ο Perez ξεχώρισε και τις 3 μέρες για τους λάθους λόγους. Την Παρασκευή, τέθηκε εκτός Q3 για 8η φορά φέτος. Το Σάββατο στο Σπριντ, στην προσπάθεια του να κάνει μια διπλή προσπέραση στους Nico Hulkenberg και Esteban Ocon, είχαν επαφή η οποία τον ανάγκασε να εγκαταλείψει και την Κυριακή, παρ’ όλο το αγωνιστικό πλεονέκτημα της RB19, αρκέστηκε στην 10η θέση και τον 1 βαθμό, έχοντας κιόλας λάβει 3 ποινές για παραβίαση ορίων πίστας.

«Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι αποκόμισε μόλις έναν βαθμό σε ένα αγωνιστικό τριήμερο με Σπριντ. Ακόμα και την Κυριακή που εκκινούσε από το pitlane, πιστεύω πως υπήρχε η ευκαιρία για να μαζέψει αρκετούς βαθμούς. Θα τον υποστηρίξουμε όσο περισσότερο μπορούμε, καθώς υπάρχει η δυνατότητα μεγάλης συγκομιδής βαθμών, έχοντας 3 αγωνιστικά τριήμερα τα 3 επόμενα σαββατοκύριακα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #125 για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Ιαπωνίας.

Ο διευθυντής της Red Bull Racing θεωρεί πως οι επόμενοι αγώνες είναι οι κατάλληλοι για τον Perez για να βρει την φόρμα του, καθώς τόσο στο Αμερικανικό Grand Prix στο Όστιν του Τέξας, όσο και στον αγώνα του Μεξικό, η προσέλευση των υποστηρικτών του Perez θα είναι μαζική. Συγκεκριμένα είπε.

«Θα έχει μεγάλη υποστήριξη στους επόμενους 2-3 αγώνες στη Λατινική Αμερική και τις ΗΠΑ. Ευελπιστούμε ότι αυτό θα τον βοηθήσει να βρει την φόρμα και την αυτοπεποίθηση του, που φαίνεται να έχει χάσει αυτή την περίοδο».

Μένει να φανεί λοιπόν αν ο Perez θα στρέψει υπέρ του την υπάρχουσα κατάσταση, με 5 αγώνες να μένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι, όσο συνεχίζει να φέρνει αποτελέσματα εφάμιλλα με αυτά του Κατάρ, τόσο θα δυσχεραίνει τη θέση του.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles