spot_img

Vasseur: «Δραστικές αλλαγές στην SF-23, όχι β’ έκδοση»

H Scuderia Ferrari εργάζεται πυρετωδώς για να φέρει σημαντικές αναβαθμίσεις στο πακέτο της SF-23 όσο πιο άμεσα γίνεται στην συνέχεια της σεζόν.

Η Scuderia Ferrari έχει κάνει ένα πολύ απογοητευτικό ξεκίνημα στο Πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2023. Ο ρυθμός της SF-23 είναι αρκετά μακριά από εκείνον της Red Bull Racing και με τις Mercedes-AMG και Aston Martin να έχουν κάνει σημαντικά άλματα στην απόδοσή τους εντός πίστας η Ferrari φαίνεται να απομακρύνεται περεταίρω από την κορυφή.

Ο επικεφαλής της Ferrari, Fred Vasseur, υποστηρίζει ότι στους επόμενους αγώνες η ομάδα θα φέρει αναγκαίες αναβαθμίσεις στο αγωνιστικό της πακέτο.

«Το μονοθέσιο δεν θα είναι η δεύτερη έκδοση της SF-23 και ούτε θα έχει τελείως διαφορετικό σχεδιασμό. Θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε το μονοθέσιο που έχουμε τώρα σε σημαντικό βαθμό και ήδη έχουμε δρομολογήσει πότε και που θα φέρουμε αναβαθμίσεις».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #111 με την ανάλυση του Grand Prix Αυστραλίας. 

Σύμφωνα με τον Vasseur, οι μηχανικοί θα παρουσιάσουν αναβαθμίσεις βάση των χαρακτηριστικών και των απαιτήσεων κάθε πίστας, με στόχο το set-up του μονοθεσίου να δώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

«Μερικές από αυτές δεν θα είναι στο Μπακού, γιατί έχουμε ένα πολύ καλό αεροδυναμικό πακέτο που παράγει κάθετη δύναμη στην πίτα αυτή και επιπλέον με τους αγώνες sprint θα είναι ένα δύσκολο τριήμερο. Από εκεί και μετά σε σχεδόν κάθε αγώνα θα έχουμε αναβαθμίσεις για το μονοθέσιο και θα τηρήσουμε το πρόγραμμα. Έχουμε κάνει κάποιες αλλαγές σχετικά μ την ισορροπία του μονοθεσίου, οι οποίες απέδωσαν στη Μελβούρνη οπότε θα συνεχίσουμε στο ίδιο πλαίσιο».

Ο Γάλλος επικεφαλής όμως ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται η ομάδα να παρουσιάσει ένα τελείως διαφορετικό μονοθέσιο, όπως επίσης και ότι δεν πρόκειται να αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη την σχεδιαστική φιλοσοφία της και εξηγεί γιατί.

«Με τους περιορισμούς στη χρήση της αεροδυναμικής σήραγγας είναι μεγάλο ρίσκο να ξεκινήσεις να χτίζεις ένα μονοθέσιο από την αρχή και για εμένα προσωπικά είναι παράδοξο. Θα επιταχύνουμε όμως τους ρυθμούς, θα αξιοποιήσουμε όλες τις πηγές που διαθέτουμε και οι αναβαθμίσεις που είχαμε προγραμματίσει για την Μπαρτσελόνα θα εφαρμοστούν στην Ίμολα. Είναι όμως αδύνατο να κάνεις δραστικές αλλαγές στο μονοθέσιο κατά τη διάρκεια της σεζόν».

Δείτε το απίθανο Grand Prix Βελγίου για το ελληνικό πρωτάθλημα eSports, Formula G. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles