spot_img

Verstappen: «Δεν αξίζει να πάρεις ρίσκο όταν είσαι στην κορυφή»

Ο Max Verstappen αποκάλυψε ότι στο Grand Prix Αυστραλίας το περασμένο αγωνιστικό τριήμερο ακολούθησε συντηρητικό ρυθμό στον αγώνα για να μην ρισκάρει την φθορά στα ελαστικά.

Το Grand Prix Αυστραλίας ήταν ένα από τα πιο χαοτικά φετινή σεζόν της Formula 1. Παρά τις διακοπές με τρεις συνολικά κόκκινες σημαίες στον αγώνα, ο Max Verstappen σημείωσε την πρώτη νίκη της καριέρας του στην πίστα του Άλμπερτ Παρκ. Ο Ολλανδός σχεδόν στα μισά του αγώνα είχε ανοίξει την διαφορά ως πρωτοπόρος σχεδόν στα δέκα δευτερόλεπτα. Πολλοί όμως υποστηρίζουν ότι ο ρυθμός της RB19 είναι πολύ ταχύτερος από την εικόνα του μονοθεσίου στην Μελβούρνη.

Σύμφωνα όμως με τον Ολλανδό Πρωταθλητή, ο αγώνα δεν εξελίχθηκε τόσο ομαλά καθώς η διαχείριση των ελαστικών αποδείχθηκε πιο απαιτητική απ’ ότι περίμεναν.

«Νομίζω ότι ούτως ή άλλως οι υπόλοιποι δεν μπορούν να κάνουν και πολλά για να μας ανταγωνιστούν. Πάντα προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να βελτιώνουμε συνεχώς το μονοθέσιο. Έπρεπε όμως στον αγώνα να διαχειριστούμε τον ρυθμό μας, γιατί όπως οι υπόλοιποι έτσι και εμείς δεν ξέραμε πόσο θα αντέξουν η σκληρή γόμα. Δεν αξίζει το ρίσκο να κυνηγήσεις μισό δευτερόλεπτο σ’ ένα γύρο και στο τέλος να έχεις και κατεστραμμένα ελαστικά. Ποτέ δεν ξέρεις αν και πότε μπορεί θα βγει ένα αυτοκίνητο ασφαλείας ή μια κόκκινη σημαία».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #111 με την ανάλυση του GP Αυστραλίας. 

Ο Ολλανδός δεν είχε καλή αντίδραση και πρόσφυση στα ελαστικά του στην εκκίνηση με αποτέλεσμα και οι δυο οδηγοί της Mercedes-AMG, George Russell και Lewis Hamilton, να τον προσπεράσουν στον πρώτο γύρο. Με τον ρυθμό όμως της RB19 να παραμένει ο πιο κυρίαρχος του grid ο Verstappen βρέθηκε με ευκολία ξανά στην κορυφή και όπως τόνισε στην συνέχεια ήταν απόλυτα προετοιμασμένος να δεχθεί τόση πίεση.

«Απλά δεν είχαμε καλή εκκίνηση, γιατί δεν επιλέξαμε τη σωστή διαδικασία. Ήμουν επίσης πολύ προσεκτικός, επειδή τα μονοθέσια πίσω μου ήταν όπως είναι φυσιολογικό πολύ επιθετικά και δεν ήθελα να πάθει ζημιά το μονοθέσιό μου. Γενικά ήξεραν ότι δεν ήμασταν και τόσο γρήγορο και στο πρώτο γύρο τα έδωσαν όλα για να το εκμεταλλευτούν. Αυτή την στιγμή δεν έχω ιδέα τι θα συμβεί στους ερχόμενους αγώνες».

Δείτε το εντυπωσιακό Νυχτερινό GP Μονακό για το ελληνικό πρωτάθλημα MotoGP.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles