spot_img

Verstappen: «Έδωσα τα πάντα»

Ο Max Verstappen αναγνώρισε την ανταγωνιστικότητα του Carlos Sainz στο GP Καναδά, ενώ παράλληλα δήλωσε πως απόλαυσε στο τέλος τη μάχη του με τον Ισπανό.

Ο Max Verstappen κατάφερε να αντισταθεί στην πίεση του Carlos Sainz στους τελευταίους 16 γύρους και να κερδίσει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Circuit Gilles Villeneuve. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την υψηλή τελική ταχύτητα της Red Bull Racing στις ευθείες και να κρατήσει πίσω του τη Ferrari Ισπανού, για τον οποίο παραδέχτηκε πως δεν ήταν εύκολος αντίπαλος.

Ο Max Verstappen, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, δήλωσε πως το αυτοκίνητο ασφαλείας δυσκόλεψε τον αγώνα του.

«Το αυτοκίνητο ασφαλείας δε βοήθησε. Νομίζω πως συνολικά ήταν (η Ferrari) πολύ γρήγορη στον αγώνα, συνεπώς θα ήταν δύσκολο για εμένα να μειώσω τη διαφορά στο τέλος, ακόμα και με πιο «φρέσκα» ελαστικά. Ήταν, όμως, αρκετά συναρπαστικό το φινάλε, έδωσα τα πάντα, φυσικά και ο Carlos (Sainz) έκανε το ίδιο. Το να ακολουθήσεις είναι δύσκολο εδώ πέρα, όμως μπορούσα να διακρίνω πως πίεζε συνεχώς. Φυσικά, αυτό γίνεται λίγο πιο εύκολο όταν έχεις το DRS. Οι τελευταίοι γύροι, ωστόσο, ήταν διασκεδαστικοί».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP ΑΖερμπαϊτζάν.

Ο Ολλανδός σχολίασε σύντομα το πόσο τον βοήθησε η ταχύτητα της Red Bull Racing στις ευθείες.

«Ναι, ευτυχώς φαίνεται να είμαστε πραγματικά γρήγοροι στις ευθείες, συνεπώς αυτό βοήθησε πάρα πολύ».

Ο Verstappen αναφέρθηκε και στη στρατηγική που ακολούθησε.

«Συνολικά, πιστεύω πως ήταν πολύ δυνατοί (Ferrari) στον αγώνα. Συνεπώς, όντως θα ήταν δύσκολο να πλησιάσω. Φυσικά, μετά ήρθε το αυτοκίνητο ασφαλείας και είχε (Sainz) νέο σετ ελαστικών. Εγώ, τότε, σκέφτηκα πως θα ήταν προτιμότερο να επιτίθεμαι παρά να αμύνομαι, όμως ευτυχώς πετύχαμε το αποτέλεσμα που θέλαμε».

Ο Max Verstappen απολαμβάνει, πλέον, διαφορά 46 πόντων από τον Sergio Perez και 49 από τον Charles Leclerc στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος οδηγών.

Δείτε το μεγάλο τελικό του Ελληνικού πρωταθλήματος Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles