spot_img

Verstappen: «Είμαι απίστευτα χαρούμενος, η ατμόσφαιρα ήταν τρομερή»

Την έβδομη νίκη του στη σεζόν σημείωσε ο Max Verstappen στο Grand Prix Αυστρίας και δήλωσε άκρως ικανοποιημένος με την απόδοση του ίδιου και της Red Bull Racing εντός πίστας.

Το αγωνιστικό τριήμερο στο Grand Prix Αυστρίας δεν θα μπορούσε να είχε ολοκληρωθεί με καλύτερο τρόπο για το Max Verstappen. Ο Ολλανδός Πρωταθλητής σημείωσε τέσσερα στα τέσσερα στην πίστα του Red Bull Ring με pole position και νίκη στον αγώνα σπριντ όπως και στον αγώνα της Κυριακής. Ακόμα και όταν βρέθηκε πίσω από τους δυο οδηγούς της Scuderia Ferrari, που εκμεταλλεύτηκαν το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας για αλλαγή ελαστικών και βρέθηκαν μπροστά, ήταν υπόθεση ρουτίνας να πάρει ξανά τον έλεγχο του αγώνα στα χέρια του.

Ο Verstappen μίλησε για την τακτική που ακολούθησε η Red Bull Racing στον αγώνα.

«Πιστεύω το πιο σημαντικό ήταν να καταφέρουμε να κρατήσου την πρωτοπορία και από εκεί και μετά απλά να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Στο εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας αποφασίσαμε να μην μπούμε στα pits, οπότε απλά ακολούθησα την στρατηγική που είχαμε επιλέξει από την αρχή. Έβλεπα ήδη από τους προηγούμενους γύρους ότι είχα χτίσει αρκετή διαφορά, οπότε ήξερα ότι μετά θα μπορούσα να τους επιτεθώ. Μείναμε στο αρχικό μας πλάνο και ήταν η καλύτερη απόφαση και η πιο αποδοτική, καθώς τα ελαστικά είχαν μικρότερη διάρκεια ζωής απ’ ότι υπολογίζαμε και τα stints μας ήταν τέλεια. Ήταν μια πολύ καλή μέρα για εμάς και απόλαυσα τον αγώνα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για τον κόσμο της Formula 1. 

Ο Verstappen έχει πλέον χτίσει μια πολύ ασφαλή διαφορά στην κορυφή της κατάταξης και είναι πολύ κοντά στον 3ο τίτλο της καριέρας του. Ο ίδιος όμως παραμένει προσγειωμένος ενώ φυσικά δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τους οπαδούς για την υποστήριξή τους.

«Δεν θέλω να προτρέχω, απλά απολαμβάνω να οδηγώ το μονοθέσιο και να δουλεύω με την ομάδα. Αυτό το αγωνιστικό τριήμερο κάναμε πολύ καλή δουλειά. Ειδικά τα τριήμερα που περιλαμβάνουν αγώνα σπριντ είναι πάντα πολύ χαοτικά και πολλά μπορούν να πάνε στραβά. Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά για εμάς και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τώρα θα επικεντρωθούμε στον αγώνα στο Σίλβερστόουν. Επιπλέον πάντα έχουμε μεγάλη υποστήριξη σε αυτή την πίστα η ατμόσφαιρα είναι απλά απίστευτη με το πορτοκαλί χρώμα παντού. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε του οπαδούς για την παρουσία τους».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles