spot_img

Verstappen: «Φοβηθήκαμε, δεν λειτουργούσε το μονοθέσιο στο Q3»

Ο Max Verstappen εξέφρασε την ικανοποίησή του τόσο για την pole position που κατέκτησε, όσο και για το συνολικό αποτέλεσμα της Red Bull Racing στις κατατακτήριες του GP Άμπου Ντάμπι.

Οι κατατακτήριες του GP Άμπου Ντάμπι είχαν την υπογραφή του Max Verstappen, με το δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να γίνεται ο πρώτος οδηγός που πετυχαίνει 3 συνεχόμενες pole position στο Yas Marina Circuit. Ο Ολλανδός ήταν ο μόνος που «έσπασε το φράγμα» του 1:24 στη διαδικασία, σημειώνοντας στην τελευταία του προσπάθεια χρόνο στο 1:23.824. Παράλληλα, αυτή είναι η 7η φετινή του pole position και η 20ή στην καριέρα του στη Formula 1.

Μετά τη λήξη των κατατακτηρίων, ο Max Verstappen σχολίασε τη σημερινή του προσπάθεια.

«Οι κατατακτήριες για εμένα δεν είχαν σταθερή εξέλιξη. Ξεκίνησαν αρκετά καλά, το Q2 ήταν λίγο πιο δύσκολο. Ειλικρινά δεν ξέρω για ποιο λόγο, όμως με τα συγκεκριμένα ελαστικά δεν μπορούσα να βρω την ιδανική πρόσφυση. Έπειτα, όμως, στο Q3 όλα τα αισθανόμουν φυσιολογικά. Είχαμε μία στιγμή που φοβηθήκαμε, καθώς το μονοθέσιο ήταν εκτός λειτουργίας πριν την πρώτη προσπάθεια, οπότε έπρεπε να επαναφέρουμε τα πάντα (ηλεκτρονικά συστήματα). Εν τέλει, βγήκαμε στην πίστα και οι δύο γύροι που κάναμε ήταν αρκετά καλοί, κάτι με το οποίο είμαι ευχαριστημένος».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #102 με την ανάλυση του GP Βραζιλιας.

Ο Ολλανδός εξέφρασε την ικανοποίησή του και για το αποτέλεσμα του teammate του, Sergio Perez.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που τα δύο μονοθέσιά μας βρίσκονται στην πρώτη σειρά εκκίνησης. Φυσικά και θέλουμε να κερδίσουμε τον αγώνα, όμως έχουμε ως στόχο να τερματίσει ο «Checo» (Perez) στη 2η θέση στο Πρωτάθλημα. Συνεπώς, αυτή είναι μία πολύ καλή αρχή για τον αυριανό αγώνα».

Ο Max Verstappen εμφανίστηκε αισιόδοξος για το GP Άμπου Ντάμπι.

«Σίγουρα η σημερινή ημέρα ήταν καταπληκτική, ακόμα περιμένω να έχουμε καλή μάχη αύριο (αγώνας), όμως τουλάχιστον και τα δύο μονοθέσιά μας είναι μπροστά και μπορούμε να διαχειριστούμε τον αγώνα όπως θέλουμε».

Η pole position στο Yas Marina Circuit ήταν η νούμερο 20 στην καριέρα του Max Verstappen και η 7η φετινή. Παράλληλα, ο Ολλανδός θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στο GP Άμπου Ντάμπι για 3η συνεχόμενη χρονιά, όντας ο πρώτος που πετυχαίνει αυτό το στατιστικό.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles