spot_img

Vettel: «Πρέπει να κερδίσουμε όλους τους αγώνες που απομένουν»

Ο Sebastian Vettel έστειλε μήνυμα στην ομάδα του και στους οπαδούς της Ferrari, πως θέλει να κερδίσει τους έξι αγώνες που απομένουν στο 2018.

Ο Γερμανός είδε τη διαφορά του από τον Lewis Hamilton να αυξάνεται έπειτα από το GP Σιγκαπούρης, όταν τερμάτισε στην 3η θέση. Στον πρώτο γύρο, κατάφερε να προσπεράσει τον Max Verstappen, όμως το undercut στη στρατηγική δεν έπιασε και επέτρεψε στον οδηγό της Red Bull να περάσει και πάλι μπροστά.

Έχοντας επιπλέον την ultra-soft γόμα, παράτησε την όποια προσπάθεια να πάρει την 2η θέση, μιας και έπρεπε να κάνει τα ελαστικά να αντέξουν μέχρι το τέλος.

Μετά τον αγώνα ήταν απογοητευμένος και κάλεσε την ομάδα του να αναδιοργανωθεί και να κυριαρχίσει στο υπόλοιπο της σεζόν.

Προφανώς και δεν είναι ωραίο να φτάνεις στο τέλος του πρωταθλήματος και να χάνεις βαθμούς αντί να κερδίζεις έδαφος, αλλά έχουμε αρκετούς αγώνες για το τέλος. Είναι ξεκάθαρο πως πρέπει να κερδίσουμε τους επόμενους αγώνες και θα είμαστε εντάξει. Σε αυτό πρέπει να στοχεύσουμε.

Όσον αναφορά τη στρατηγική της ομάδας του, ο Vettel πιστεύει πως έκαναν το σωστό, όμως η διαχείριση μέχρι το τέλος ήταν το πρόβλημα.

Δεν ήταν τόσο άσχημα. Κάναμε έναν καλό πρώτο γύρο και ήμασταν επιθετικοί με την στρατηγική, αλλά δεν δούλεψε και τερματίσαμε από εκεί που ξεκινήσαμε. Όταν έχασα την 2η θέση ήταν ξεκάθαρο πως έπρεπε να φτάσω με τα ελαστικά μέχρι το τέλος, 45 γύρους ή κάτι τέτοιο. Εκείνη τη στιγμή ήταν η σωστή απόφαση για να πάρουμε. Αν έπιανε, θα ήταν φανταστικό, αν όχι τότε δεν θα ήταν. Είναι τόσο απλό.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles