spot_img

Wolff: «Ο Hamilton θα πάρει τον 8ο τίτλο αν…»

O επικεφαλής της Mercedes-AMG, Toto Wolff, μίλησε για τον Lewis Hamilton και την προσπάθειά του να κατακτήσει το 8ο πρωτάθλημα της καριέρας του.

Μία ακόμη σεζόν της Formula 1 έφτασε στο τέλος της και ο Lewis Hamilton έμεινε δίχως νίκη. Για τον οδηγό που μετρά 103 νίκες, τις περισσότερες στην ιστορία του σπορ, κάποτε αυτό ήταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, όχι όμως τα δύο τελευταία χρόνια.

Η Mercedes-AMG απέτυχε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν να δημιουργήσει ένα μονοθέσιο για να παλέψει για πρωτάθλημα. Αυτό επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την απόδοση των οδηγών της.

Περισσότερο τον Lewis Hamilton  από πλευράς απόδοσης, σύμφωνα με τον Toto Wolff, όχι όμως σε συνολική ταχύτητα. O Αυστριακός τόνισε τι πρέπει να προσφέρει η ομάδα του στον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή για να τον δούμε να αποδίδει στο μέγιστο των ικανοτήτων του.

«Η σεζόν δεν θα επηρεάσει τον Hamilton στο να είναι ο καλύτερος οδηγός του κόσμου. Δεν έχω καμία αμφιβολία πως ο Lewis θα παλέψει να πάρει τον 8ο τίτλο του αν του δώσουμε ένα σωστό μονοθέσιο. Είναι ξεκάθαρο πως με το μονοθέσιο το οποίο έχουμε, δεν μπορούσε ποτέ να είναι στην πρωτοπορία ενός αγώνα και είναι δεδομένο πως θα είχε καλά και κακά τριήμερα. Πρέπει να του δώσουμε ένα καλό μονοθέσιο, αυτό είναι η προτεραιότητά μας».

Επιπρόσθετα, ο Wolff μίλησε για το όνειρο που έχει να δει περισσότερους τίτλους στο Μπράκλεϊ τις επόμενες δεκαετίες.

«Έχουμε έναν πίνακα στο εργοστάσιο με όλους τους παγκόσμιους τίτλους κατασκευαστών από το 1958. Αυτός ο πίνακας αναφέρει τις χρονιές έως το 2050. Έχουμε βάλει σήματα σε όλες μέχρι σήμερα και απομένουν 27 άδειες θέσεις. Θέλω τα επόμενα 20 χρόνια να γεμίσει με περισσότερα σήματα της Mercedes».

Ακούστε την εκπομπή μας για τη Formula 1, Slipstream #131, με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι. Πατήστε εδώ για να την ακούσετε. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles