spot_img

GP Καναδά Race: Απόλυτη κυριαρχία Hamilton

O Lewis Hamilton ήταν ο μεγάλος νικητής του Καναδικού GP, σε έναν φανταστικό αγώνα, με την Mercedes να κάνει το 1-2.

Ο Bρετανός έκανε εξαιρετική εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο γύρο και επέστρεψε στις νίκες με στιλ. Με τη νίκη αυτή μείωσε σημαντικά την διαφορά από τον Sebastian Vettel στη βαθμολογία.

Στην 2η θέση τερμάτισε ο Valtteri Bottas, σε ένα πολύ ήσυχο απόγευμα για τον Φιλανδό, ολοκληρώνοντας το πρώτο 1-2 για την Mercedes στο 2017. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Daniel Ricciardo με την Red Bull, ο οποίος βρέθηκε στο βάθρο για 3ο συνεχόμενο αγώνα, κρατώντας εντυπωσιακά τις δύο Force India πίσω του.

Στην 4η θέση βρέθηκε ο Sebastian Vettel, σε έναν εξαιρετικό αγώνα ανάκαμψης, ενώ οι δύο Force India έκλεισαν την πρώτη 6άδα.

Στον γύρο σχηματισμού, ο Kvyat δεν μπόρεσε να ξεκινήσει αμέσως, αλλά κατάφερε να γυρίσει στη θέση του.

Στην εκκίνηση, Ο Hamilton πετάχτηκε πολύ καλά, ενώ ο Verstappen πετάχτηκε εκπληκτικά από την εξωτερική και πέρασε στην 2η θέση, ενώ και ο Bottas πέρασε τον Vettel και ανέβηκε στην 3η θέση.

Στην 4η στροφή όμως, είχαμε ένα τρομερό ατύχημα όταν ο Sainz είχε επαφή με τον Grosjean και δίχως να έχει τον έλεγχο, έπεσε πάνω στον Massa και κατέληξε στον τοίχο. Έτσι και οι δύο τελευταίοι εγκατέλειψαν, με τον Safety Car να κάνει την εμφάνισή του. Την ίδια ώρα και ο Ricciardo είχε περάσει τον Raikkonen, με τις δύο Ferrari να είναι οι χαμένες.

Το SC έφυγε στο τέλος του 3ου γύρου, ενώ ένα κομμάτι από την εμπρός αεροτομή του Vettel αποκολλήθηκε. Ο Verstappen επιτέθηκε στον Hamilton, αλλά δεν κατάφερε να περάσει, ενώ και ο Bottas θέλησε να το εκμεταλλευτεί.

Ο Vettel μπήκε στα pit στο τέλος του 5ου γύρου, για να αλλάξει εμπρός αεροτομή, ενώ πέρασε στη super-soft γόμα ελαστικών και έπεσε στην τελευταία θέση. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Raikkonen πάτησε λίγο εκτός πίστας και έχασε θέση από τον Perez.

O Hamilton απολάμβανε μπροστά τη διαφορά και έκανε ταχύτερους γύρους, με τον Bottas να μην μπορεί να φτάσει τον οδηγό της Red Bull. Στην 4η θέση ήταν ο Daniel Ricciardo, ενώ ο Raikkonen βρισκόταν στο DRS του Perez, o οποίος ήταν κοντά στον οδηγό της Red Bull. Μεγαλύτεροι κερδισμένοι ήταν οι οδηγοί της McLaren, με τον Alonso να είναι 10ος και ακριβώς πίσω του ο Vandoorne, ενώ και ο Magnussen είχε κερδίσει 6 θέσεις.

Όμως, στον 11ο γύρο ο Max Verstappen σταμάτησε το μονοθέσιο στην έξοδο της στροφής 3, με το μονοθέσιο να αντιμετωπίζει μηχανικό πρόβλημα. Η RB13 είχε σταματήσει σε σημείο που δεν μπορούσε να απομακρυνθεί και το Virtual Safety Car έκανε την εμφάνισή του.

Οι δύο Renault και ο Ericsson μπήκαν στα pit για αλλαγή ελαστικών κι έτσι ο Vettel ανέβηκε 15ος. Στον 14ο γύρο έφυγε το VSC και μπροστά οι δύο Mercedes είχαν απόσταση 6.2s, ενώ άλλα 5 ήταν ο Ricciardo πίσω. Την ίδια στιγμή, ο Kvyat πήρε ποινή για παραβίαση κανονισμού στον γύρο σχηματισμού, με τον Ρώσο να είναι 7ος και ο Alonso πίσω του.

Ο Vettel σε έναν γύρο πέρασε στους Wehrlein και Grosjean, ενώ ο Vandoorne ένιωσε τη διαφορά ταχύτητας στις ευθείες και έχασε 3 θέσεις από Magnussen, Stroll και Hulkenberg. O Kvyat μπήκε για το drive-through, με τον Alonso να ανεβαίνει 7ος, ενώ ο K-Mag πίσω του ήταν στα 10s.

O Raikkonen μπήκε στο τέλος του 17ου γύρου για super-soft γόμα ελαστικών και βγήκε στην 7η θέση, μπροστά από το μεγάλο τρενάκι. Ο Ricciardo απάντησε αμέσως, με τον RBR να τον βάζει αμέσως στα pit, του έβαλε τη soft γόμα και κατάφερε να παραμείνει μπροστά από τον οδηγό της Ferrari. Ταυτόχρονα, ο Vettel κέρδισε τη μια θέση μετά την άλλη και ήταν ήδη 10ος. Με τις Mercedes στο 1-2 και τις Force India στο 3-4, ο αγώνας είχε πάρει μια περίεργη τροπή.

Όμως, ο Perez μπήκε για την super-soft και βγήκε επίσης μπροστά από τον Raikkonen, αλλά πίσω από τον οδηγό της Red Bull, με το undercut της Ferrari να μην λειτουργεί. Γρήγορα ξεφορτώθηκαν τον Alonso και επικεντρώθηκαν στη δική τους μάχη. Καλό αγώνα έκανε και ο Stroll, ο οποίος ήταν στη 10η θέση και μαχόταν για την 9η.

Ο Bottas μπήκε κι αυτός με τη σειρά του για το pit-stop του και έβαλε και εκείνος τη soft γόμα ελαστικών και βγήκε στην 3η θέση. Με αυτή τη κίνηση, η Mercedes ήθελε να εξασφαλίσει το 1-2. Ο Hamilton από την μεριά του έκανε ταχύτερο γύρο και μεγάλωνε ακόμα περισσότερο τη διαφορά.

Ο Vettel πέρασε και τον Alonso και ανέβηκε στην 7η θέση και ήταν μόλις 6s πίσω από τον Raikkonen, ο οποίος δεν είχε ρυθμό να πιάσει ούτε τον Perez. Πιο μπροστά, ο Ocon κρατούσε πίσω του τον Bottas, με τον Φιλανδό να μην μπορεί να περάσει.

Ο Hamilton μπήκε στον 32ο γύρο και έβαλε την super-soft γόμα ελαστικών και βγήκε άνετα στην 1η θέση, ενώ στον ίδιο γύρο ακολούθησε ο Ocon, o οποίος βγήκε ανάμεσα στις δύο Ferrari.

Οι γύροι περνούσαν και ο Hamilton ήταν άνετα 1ος κάνοντας ταχύτατα περάσματα, με τον Bottas επίσης άνετο στην 2η θέση. Η μάχη όμως ήταν για την 3η, με τους Ricciardo, Perez, Raikkonen, Ocon και Vettel να είναι πολύ κοντά μεταξύ τους.

Η Ferrari άλλαξε τη στρατηγική της και έφερε στα pit τον Raikkonen στον 41ο γύρο και του έβαλε την ultra-soft γόμα για να πάει μέχρι το τέλος. Ο Alonso μπήκε κι εκείνος για τη μοναδική του στάση στα pit και έβαλε την super-soft, με τις ελπίδες για βαθμούς να είναι μεγάλες.

Η Ferrari δεν έφερε τον Vettel στα pit, με τον Γερμανό να προσπαθεί να επιτεθεί στις Force India, με τον Kimi να τους παίρνει συνεχώς χρόνο. Οι οδηγοί των ροζ μονοθεσίων είχαν DRS, όπως και ο Vettel.

Τελικά όμως η Ferrari τράβηξε τον οδηγό της στον 49ο γύρο και βγήκε στην 7η θέση.

Οι δύο Ferrari άλλαξαν θέσεις, με τον Raikkonen να χάνει τα φρένα στο τελευταίο σικέιν, ενώ ταυτόχρονα είχαν φτάσει και πάλι τις δύο Force India και τον Ricciardo. Την ίδια ώρα, ο Kimi είχε προβλήματα με τα φρένα και έχανε χρόνο.

Με 5 γύρους να απομένουν, ο Hamilton, έχοντας μια μεγάλη και άνετη διαφορά από τον Bottas, έκανε ταχύτερο γύρο, ενώ ο Vettel πέρασε στην 1η στροφή τον Ocon, o οποίος έχασε το φρενάρισμα και έπεσε 6ος.

Στον 68ο γύρο, στην πίσω ευθεία πέρασε τον Perez και ανέβηκε στην 4η θέση και δικαίωσε τη στρατηγική της ομάδας του. Την ίδια στιγμή, ο Fernando Alonso εγκατέλειψε τον αγώνα, ενώ ήταν στην 10η θέση και για ακόμα έναν αγώνα δεν πήρε βαθμό η ομάδα του.

Έτσι ο Hamilton πέρασε 1ος τη γραμμή του τερματισμού και πήρε μια εξαιρετική νίκη που τον έφερε και πάλι κοντά στον Vettel και συνολικά 6η στον Καναδά. Στην 2η θέση τερμάτισε ο Valtteri Bottas και το βάθρο συμπλήρωσε ο Daniel Ricciardo.

Την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν οι Vettel, Perez, Ocon, Raikkonen, Hulkenberg, Stroll και Grosjean.

Αποτελέσματα Αγώνα

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles