spot_img

24H Le Mans: Ανακοινώθηκε η λίστα συμμετοχών (vid)

H ACO ανακοίνωσε τις 24H Le Mans για το 2023 με συνολικά 62 λαμπρές συμμετοχές, με τη μεγαλύτερη να σημειώνει τις περισσότερες από το 2011.

Φέτος οι 24H Le Mans έχουν ιστορική σημασία. Αναμένεται να ζήσουμε έναν θαυμάσιο αγώνα, που σηματοδοτεί παράλληλα την έναρξη μιας νέας εποχής στους αγώνες. Η διοργανώτρια αρχή, ACO, ανακοίνωσε τις 62 συμμετοχές που θα δούμε στις 11 και 12 Ιουνίου να μάχονται ρόδα με ρόδα για 24 ώρες. Φυσικά στη λίστα περιλαμβάνονται οι 38 συμμετοχές του WEC, μιας και το Λε Μαν περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό του πρόγραμμα.

Hypercar

Στη μεγάλη κατηγορία θα πάρουν μέρος συνολικά 16 αγωνιστικά. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό από το το 2011. Τις 12 συμμετοχές του WEC πλαισιώνουν δύο επιπλέον αγωνιστικά της Cadillac, ένα της Porsche και ένα της Glickenhaus Racing.

Συνολικά, θα συμμετάσχουν 4 Le Mans Hypercar της Porsche, 3 της Cadillac, από δύο θα έχουν οι Toyota, Ferrari, Peugeot και Glickenhaus και ένα η Vanwall.

LMP2

Συνολικά 24 LMP2 θα πάρουν μέρος στις 24H Le Mans. Ομάδες από πρωταθλήματα αντοχής της Ευρώπης, της Ασίας και των ΗΠΑ κέρδισαν μια θέση στον κορυφαίο αγώνα και θα πλαισιώσουν αυτές του WEC, με μοναδικό στόχο τη νίκη.

24 Ώρες Λε Μαν

GTE

Μετά από δεκαετίες, θα δούμε μόλις μία κατηγορία GT αγωνιστικών στο Le Mans. Πρόκειται για την τελευταία παράσταση των GTE, καθώς από το 2024 το WEC θα επιτρέπει τη συμμετοχή GT3 αγωνιστικών.

Συνολικά 21 συμμετοχές από ομάδες όλου του κόσμου θα δώσουν τιτάνια μάχη για μια ιστορική νίκη. Συνολικά θα δούμε 8 αγωνιστικά της Porsche, 6 της Ferrari, 3της Aston Martin και 1 της Corvette Racing.

24 Ώρες Λε Μαν

Φυσικά δεν γίνεται ο φετινός αγώνας, τέτοιας σημασίας, να μην έχει και μια… ξεχωριστή συμμετοχή. Φέτος λοιπόν, η 62η συμμετοχή είναι ένα αγωνιστικό του NASCAR. Μάλιστα έχει εξελιχθεί αποκλειστικά για τον αγώνα στην πίστα του Σαρτ, με το κινητήριο σύνολο να είναι μάλιστα υβριδικό. Το NASCAR ήθελε “All Star” σύνθεση οδηγών, η οποία θα αποτελείται από τους: Jenson Button (Πρωταθλητής F1), Mike Rockenfeller (Νικητής Le Mans) και Jimmie Johnson  (7 φορές πρωταθλητής NASCAR).

Οι φετινοί νικητές του διάσημου αγώνα θα παραλάβουν ένα ειδικό βραβείο αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τον πρώτο που διεξήχθη στο Le Mans.

Οι 24H Le Mans του 2023 είναι προγραμματισμένες για το διήμερο 10-11 Ιουνίου. Ο πρώτος αγώνας του WEC για το 2023 θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαρτίου στο Sebring.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα για τις 24 Ώρες Λε Μαν με ένα κλικ εδώ.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles