spot_img

Wolff: «Η σχέση μας με τον Hamilton κρατά γερά»

Παρά το μέτριο ξεκίνημα, ο επικεφαλής της Mercedes-AMG Toto Wolff ξεκαθαρίζει πως η όλη κατάσταση δεν έχει διαβρώσει τις πολύ στενές σχέσης της ομάδας με τον Lewis Hamilton.

Το 2023 ξεκινάει και πάλι όχι με του καλύτερους οιωνούς για τη Mercedes-AMG στη Formula 1. Η ομάδα έφερε για τη φετινή σεζόν ένα νέο μονοθέσιο, τη W14 E-Performance, με στόχο να επιστρέψει στην μάχη του τίτλου. Το περασμένο αγωνιστικό τριήμερο όμως στο Grand Prix Μπαχρέιν ήταν ξεκάθαρο πως, παρά τη βελτιωμένη εικόνα του μονοθεσίου, η ομάδα δεν έχει φτάσει ακόμα τις προσδοκίες της εντός πίστας.

Ο Lewis Hamilton βρέθηκε να παλεύει σε μια άνιση μάχη στην πίστα του Σακχίρ ενάντια στην AMR23 του Fernando Alonso, η μεγάλη έκπληξη του αγώνα. Ο ρυθμός της W14 δεν ήταν αρκετά ανταγωνιστικός και ο 7φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής τερμάτισε στην 5η θέση. Τα πράγματα όπως όλα δείχνουν θα είναι αρκετά δύσκολα για τη γερμανική ομάδα και το 2023, ενώ το όνειρο του 8ου τίτλου μοιάζει να έχει τελειώσει από νωρίς για το Βρετανό.

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, ξεκαθάρισε πως θέλουν να επικεντρωθούν στο παρόν και όχι στα πλάνα του Hamilton και της ομάδας στο μέλλον.

«Είναι πάρα πολύ νωρίς για να σκεφτούμε τους οδηγούς για το 2024, έχουμε πολύ μέλλον ακόμα. Πρέπει όλοι, οδηγοί και μηχανικοί, να πιέσουμε προς την ίδια κατεύθυνση. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να τα παρατήσουμε. Δεν το κάναμε ποτέ και ούτε πρόκειται».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #109 με την ανάλυση του Grand Prix Μπαχρέιν. 

Πέρυσι ο Hamilton ανέλαβε έναν αρκετά πιο διαφορετικό ρόλο στην ομάδα, ίσως αυτό του… πειραματόζωου, με στόχο να προσφέρει λύσεις στα πολύ σοβαρά προβλήματα του μονοθεσίου. Αν και στο τέλος του Πρωταθλήματος τερμάτισε στην κατάταξη οδηγών με λιγότερους βαθμούς από τον teammate του George Russell, έδωσε στην ομάδα χρήσιμες πληροφορίες για να εξέλιξη του μονοθεσίου. Ο αυστριακός επικεφαλής τόνισε ότι η όλη κατάσταση παρά μόνο δυνάμωσε τις σχέσεις των δυο άκρων.

«Ο Lewis είναι ένα άτομο ζωτικής σημασίας για την ομάδα. Μας βοηθάει να ανεβούμε ψυχολογικά και να παραμένουμε ενωμένοι. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει μόνο και μόνο επειδή κάναμε για μια ακόμα χρονιά ένα κακό ξεκίνημα στη σεζόν. Έχουμε κατακτήσει οχτώ Πρωταθλήματα Κατασκευαστών και άλλα έξι Οδηγών μαζί του. Αυτή είναι μια δυνατή σχέση που κρατά γερά. Πρέπει να δουλέψουμε πιο σκληρά από ποτέ για να δώσουμε στους οδηγούς μας ένα μονοθέσιο με το οποίο θα μπορούν να παλέψουν για νίκες».

Δείτε το Grand Prix Βραζιλίας για το ελληνικό πρωτάθλημα eSports, Formula G.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles