spot_img

4H Shanghai: Η Rebellion έγραψε ιστορία

Η Rebellion Racing πήρε τη πρώτη της pole position στο WEC για τις 4H της Shanghai, με την Porsche να επικρατεί στο θρίλερ της GTE-Pro.

Η Αγγλοελβετική ομάδα με τους Gustavo Menezes και Bruno Senna στο #1 R-One πήραν τη pole position με μέσο όρο χρόνου στο 1:45.892, ένας γύρος ταχύτερος όλων των προηγούμενων στο τριήμερο. Η Rebellion έδειχνε δυνατή και απέδειξε πως είναι το φαβορί για τον αγώνα.

Αυτή ήταν η πρώτη pole position για μη υβριδικό LMP1 και η πρώτη φορά πέραν των Audi, Porsche και Toyota πήραν τη 1η θέση. Μάλιστα για πρώτη φορά μετά το Μπαχρέιν του 2017, η Toyota δεν πήρε τη pole position.

Μάλιστα, οι Πρωταθλητές δεν μπόρεσαν να είναι καν στη πρώτη σειρά της εκκίνησης, με το #6 Ginetta να είναι στη 2η θέση, με ταχύτερο μέσο όρο χρόνου στο 1:47.092. Το ταχύτερο TS050-Hybrid ήταν στη 4η θέση με καλύτερο χρόνο στο 1:47.235. Ο χρόνος των Toyota είναι σχεδόν 5 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον απόλυτο χρόνο που έχουν πετύχει στη συγκεκριμένη πίστα.

Επιπλέον σε σύγκριση με το 2018, τα TS050 Hybrid έχουν 45% λιγότερη υβριδική ενέργεια, 7.5% στη δύναμη από τα καύσιμα και 28 kg περισσότερα. Επιπλέον η διαφορά στη τελική ταχύτητα είναι τεράστια, με τη Ginetta να είναι στη κορυφή με 314.9 χλμ/ώρα, ενώ την ίδια ώρα τα Toyota είναι στα 289.5 χλμ/ώρα.

Επιπλέον οι Πρωταθλητές ολοκλήρωσαν τις κατατακτήριες δοκιμές με 1 σετ ελαστικών, μιας και στις 4H της Shanghai οι ομάδες έχουν στη διάθεσή τους 3 φρέσκα και ένα χρησιμοποιημένο σετ ελαστικών για κατατακτήριες και αγώνα.

LMP2

Η Cool Racing συνέχισε τη κυριαρχία της παίρνοντας pole position για το #42 μπροστά από τα Oreca των Jackie Chan Racing και United Autosports.

GTE-Pro

Είδαμε μια φοβερή μάχη χιλιοστών ανάμεσα σε Porsche, Aston Martin και Ferrari. Νικητές του Σαββάτου ήταν οι Michael Christensen και Kevin Estre στη #92 911 RSR με χρόνο στο 1:59.579. Ο χρόνος τους ήταν κατά 0.018s ταχύτερος από τη #95 Aston Martin που πήρε τη 2η θέση και 0.028s ταχύτερος από το χρόνο της #97 Aston Martin.

GTE-Am

Η Team Project One πήρε τη pole position μπροστά από την Aston Martin και τη Dempsey-Proton Racing.

Αποτελέσματα: QP

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles