spot_img

GP Ιταλίας FP3: H μάχη ανάβει με τον Vettel στη κορυφή

Η Ferrari ολοκλήρωσε και τη τελευταία περίοδο ελεύθερων οδηγών στη κορυφή, με τη μάχη στις κατατακτήριες να αναμένεται άκρως συναρπαστική.

Ο Sebastian Vettel πήρε τη σκυτάλη από τον teammate του και με το 1:20.294 έφερε και πάλι την SF90 στη κορυφή των χρόνων και νιώθει προετοιμασμένος για να πάρει τη pole position στις κατατακτήριες δοκιμές. Η Ferrari είναι πολύ δυνατή όμως δεν είναι ανίκητη όπως στο Spa, με τις διαφορές να έιναι πολύ μικρές. Επιπλέον η μάχη για τη θέση στη πίστα και το slipstream έπαιξαν το ρόλο τους και σίγουρα θα το δούμε και στις κατατακτήριες ως μια μορφή στρατηγικής. Ο Max Verstappn ήταν στη 2η θέση 0.032s πιο αργός από τον Γερμανό φέρνοντας χαμόγελα στη Red Bull. Στη 3η θέση ήταν ο Valtteri Bottas 0.109s από τη κορυφή και δείχνει πως δεν πρέπει να ξεγράφουμε τους πρωταθλητές.

Ο Charles Leclerc έμεινε στη 4η θέση μπροστά από τον εντυπωσιακό Daniel Ricciardo, ενώ στην 6η θέση ήταν ο Lewis Hamilton που δεν έκανε καθαρό χρόνο. Ο Nico Hulkenberg επιβεβαίωσε τη ταχύτητα της Renault στην 7η θέση, ενώ τη 10άδα έκλεισαν οι Alex Albon, Antonio Giovinazzi και ο Daniil Kvyat με τη Toro Rosso.

Εκτός 10άδας έμεινε η McLaren με τον Carlos Sainz στην 11η θέση, όμως ο καλύτερος γύρος του ήταν στο μέσο της διαδικασίας. Πίσω του ήταν ο Sergio Perez για τη Racing Point, ενώ πέραν της Williams, πολύ πίσω ήταν οι δύο Haas στις θέσεις 16 και 17.

Οι διαφορές ανάμεσα στους οδηγούς όμως είναι πολύ μικρές και η πρόκριση ή ο αποκλεισμός στα Q2 και Q3 θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Αποτελέσματα FP3

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles