Ο αγωνιστικός διευθυντής της F1, Ross Brawn, δήλωσε πως η Ferrari δεν πρέπει να κάνει κινήσεις πανικού αλλά ουσίας.

Η ιταλική ομάδα είχε έναν πολύ δύσκολο αγώνα στο Mugello, καθώς τερμάτισε στις θέσεις 8 και 10 με τους οδηγούς της. Οι Charles Leclerc και Sebastian Vettel αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα απόδοσης με την SF1000-H και δεν είχαν ποτέ ρυθμό για τις μπροστά θέσεις. Με το αποτέλεσμα αυτό η Ferrari έχασε σημαντικό έδαφος στη μάχη για την τρίτη θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Διαβάστε επίσης: 24H Le Mans: Το πρόγραμμα του αγώνα

Η κατάσταση στο εσωτερικό της ομάδας είναι σε αναδιοργάνωση όλων των τμημάτων., Οι παράγοντες της όπως ο επικεφαλής Mattia Binotto και ο CEO Louis Camilleri στοχεύουν σε ανάκαμψη το 2022.

Μπορεί η Ferrari να συμπλήρωσε 1000 GP στην F1, όμως πρέπει να σκεφτεί και να δουλέψει στο να είναι άμεσα ανταγωνιστική.

Τώρα ο Brawn που έζησε πολλές επιτυχίες στα κόκκινα για πολλά χρόνια, μίλησε για τις ανάγκες της Scuderia.

Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από το Maranello. Aπολαύσαμε πολλές επιτυχίες, όμως έπρεπε να περάσουν πολλά χρόνια ώστε να μπουν τα σωστά θεμέλια. Η Ferrari έχει πολλή δουλειά μπροστά της να κάνει. Αποφάσεις της στιγμής ποτέ δεν λύνουν προβλήματα. Χρειάζονται ένα δομημένο πλάνο στο οποίο θα δώσουν χρόνο να υλοποιηθεί. Μπορεί επίσης η ομάδα να χρειάζεται ενίσχυση στο εσωτερικό της, όμως δεν χρειάζεται ολική αλλαγή. Ευτυχώς είχα την τύχη να απολαύσω ένα μεγάλο μέρος από τους χίλιους αγώνες της Ferrar. Ήταν ένα ξεχωριστό μέρος να δουλέψεις.

Η Ferrari βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας Κατασκευαστών. Υπολείπεται 17 πόντους από την Renault και προπορεύεται 13 μπροστά από την Alpha Tauri.

Οι επόμενοι μήνες θα είναι άκρως σημαντικοί για την ομάδα του Maranello. Πρέπει να βρει τον σωστό τρόπο ώστε να εξελίξει το μονοθέσιο της. Οι κανονισμοί του 2021 προβλέπουν περιορισμό στην εξέλιξη των μονοθεσίων, μιας και προβλέπεται η εφαρμογή ενός συστήματος token.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Τοσκάνης και των τελευταίων εξελίξεων της F1.