spot_img

Sainz: «Δεν μετανιώνω που υπέγραψα στην Ferrari»

Ο Carlos Sainz θα οδηγήσει για την Ferrari από το 2021 και παραμένει αμείλικτος ως προς την απόφασή του να “μετακομίσει” στο Maranello.

Η Ferrari αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια μεγάλη αγωνιστική κρίση, με την απόδοσή της να την κατατάσσει προς το μέσο του grid κι όχι στις μπροστινές θέσεις. Προς δική της παραδοχή, ακολουθήθηκε μια λανθασμένη φιλοσοφία γύρω από τα τελευταία μονοθέσιά της, κυρίως στον τομέα της αεροδυναμικής, κάτι που φαίνεται πολύ ειδικά φέτος με την αρκετά προβληματική SF1000.

Παρά τις εξελίξεις αυτές, ο Carlos Sainz δεν φαίνεται να πτοείται και δείχνει προετοιμασμένος για τη νέα πρόκληση της καριέρας του, όπως και για τις ενδεχόμενες δυσκολίες που θα συναντήσει. Ο Ισπανός διανύει την καλύτερη σεζόν του στην F1 φέτος, έχοντας συμβάλλει τα μέγιστα στην όλο και καλύτερη McLaren, μαζί με τον team-mate Lando Norris. Η χρονιά του 2021 θα τον δει να ντύνεται στα κόκκινα, σε μια ιστορική ομάδα που αυτή την περίοδο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ως προς την απόδοση του αγωνιστικού πακέτου της. Εκτός αυτού, η Ισπανία θα χαρεί και την επιστροφή του Fernando Alonso στην F1 με την μετονομασμένη Renault σε Alpine.

Διαβάστε επίσης: Button: «Ο Hamilton είναι ο πιο καθαρός οδηγός»

Οι δηλώσεις του Carlos Sainz:

Μπορεί κάποιοι να γελάνε με το γεγονός ότι θα πάω στη Ferrari που ταλαιπωρείται εδώ και καιρό τώρα, αλλά γελάω κι εγώ μαζί τους. Μακάρι να σας εμφανιστεί η ευκαιρία να ζήσετε αυτό που θα ζήσω εγώ στην Ιταλία. Πρόκειται για ένα φοβερό συναίσθημα που πολλοί από τους σπουδαιότερους οδηγούς στην F1 δεν μπόρεσαν να βιώσουν. Πολλοί με ρωτούν αν μετανιώνω που υπέγραψα στην Ferrari: με όλη μου τη σιγουριά, η απάντηση είναι όχι. Όταν πηγαίνεις σε μια ομάδα με τόση βαρύτητα, είναι λογικό αρκετοί οπαδοί να εστιάσουν πάνω σου λίγο περισσότερο. Πιστεύω πως οι Ισπανοί φίλοι του motorsports θα επικεντρωθούν περισσότερο στην F1, οπότε ελπίζω πως η Ferrari θα έχει ένα σχετικά καλό μονοθέσιο. Για μένα αυτό είναι ιδανικό, κάθε αθλητής το επιδιώκει και ανυπομονώ για το 2021.

Η καριέρα μου έως τώρα είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα, αλλά το γεγονός πως οδήγησα για ομάδες όπως η Renault, η McLaren και στο μέλλον η Ferrari είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Αν έλεγες σε ένα μικρό παιδί πως τον περιμένει μια τέτοια πορεία δεν θα σε πίστευε ποτέ. Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί στο τέλος της ημέρας βρέθηκα στη McLaren που με έκανε να νιώσω απόλυτα ευπρόσδεκτος και να εξελίξω περισσότερες ικανότητες ως οδηγός. Χάρις σε αυτήν ανταμείφθηκα με την υπογραφή μου στη Ferrari, κάτι που δεν θα γινόταν ποτέ αν δεν με βοηθούσε να καταφέρω όσα έχω καταφέρει. Το να αλλάξω ομάδα για να κερδίσω αγώνες είναι φυσικά κάτι πολύ δύσκολο και ξέρω πως η επόμενη χρονιά θα είναι δύσκολη. Επομένως, η υπομονή θα είναι το κλειδί για να μπει η Ferrari στο σωστό δρόμο.

Ακούστε την εκπομπή μας “Slipstream” με την αξιολόγηση των ομάδων στο μέσον της σεζόν και καλεσμένο τον Alex Fontana.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles