spot_img

Rally Σαρδηνίας: Αναπάντεχη νίκη για τον Dani Sordo

Ο Dani Sordo άντεξε στην πίεση των διεκδικητών του πρωταθλήματος και κέρδισε το Rally Σαρδηνίας, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ο Ισπανός, στο δεύτερο μόλις rally του την φετινή σεζόν, άφησε πίσω του τους Thierry Neuville και Sebastien Ogier. Ο Βέλγος και ο Γάλλος έδωσαν αμφότεροι μια φοβερή μάχη στις τελευταίες Ειδικές Διαδρομές, με τον Neuville να επικρατεί στο τέλος για μόλις ένα δευτερόλεπτο. Η τελική διαφορά του Sordo από τον Βέλγο ήταν στα 5.1 δευτερόλεπτα, κλειδώνοντας έτσι το 1-2 για την Hyundai.

Ο team-mate του Ogier στην Toyota, Elfyn Evans, τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Έτσι διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας οδηγών, με το πρωτάθλημα να έχει πλέον άλλους δύο σταθμούς πριν την ολοκλήρωσή του.

Οι πρώτες Ειδικές Διαδρομές είδαν τον Teemu Suninen και την Ford να βρίσκονται ψηλά στην κατάταξη. Ωστόσο, ένα πρόβλημα στο σύστημα μετάδοσης κίνησης τον ανάγκασε να υποχωρήσει. Τα πράγματα πήγαν ακόμα χειρότερα για την Ford, καθώς ο Gus Greensmith εγκατέλειψε λόγω σπασμένου εναλλάκτη.

Ο νεαρός Kalle Rovanpera της Toyota είχε ένα άσχημο ξεκίνημα ήδη από τις αρχές του rally και τελικά εγκατέλειψε κι εκείνος, μετά από σύγκρουσή του σε δύο δέντρα.

Ο Ott Tanak αρκέστηκε μόλις στην έκτη θέση αλλά πήρε τους πέντε βαθμούς της Power Stage. Ο Neuville πήρε τη δεύτερη θέση και τους 4 βαθμούς, με τον Ogier να κλείνει στην τρίτη θέση και να παίρνει άλλους 3. Ο Evans κατέλαβε την τέταρτη θέση στην Power Stage για τους 2 βαθμούς, με τον τελευταίο να καταλήγει στον πέμπτο Dani Sordo.

Αποτελέσματα Rally Ιταλίας-Σαρδηνίας και Βαθμολογίες οδηγών/κατασκευαστών

Rally Ιταλίας-ΣαρδηνίαςRally Ιταλίας-ΣαρδηνίαςRally Ιταλίας-Σαρδηνίας

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles