spot_img

GP Γαλλίας Race: Θρίαμβος Petrucci και Ducati στη βροχή

O Danilo Petrucci ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο GP Γαλλίας στις άκρως δύσκολες βρόχινες συνθήκες, πραγματοποιώντας έναν εξαιρετικό αγώνα.

O Ιταλός έκανε μια εξαιρετική εκκίνηση και πήρε τα ηνία από τον πρώτο γύρο. Από εκεί και πέρα έπρεπε να αντέξει την τρομερή πίεση των αντιπάλων του. Στον 19ο γύρο έχασε τη πρωτοπορία, αλλά ένα τρομερό φρενάρισμα τον έφερε και πάλι στην κορυφή. Από εκεί και πέρα άνοιξε τη διαφορά, εκμεταλλεύτηκε τις ατυχίες των αντιπάλων του και έφτασε στη μεγάλη νίκη. Αυτή ήταν η πρώτη επιτυχία της Ducati στο Le mans στην ιστορία της. Ο Alex Marquez ήταν ο ήρωας του αγώνα τερματίζοντας στην 2η θέση για την Repsol Honda. Αυτό ήταν το ρπώτο βάθρο της ομάδας στο δύσκολο 2020. Ο Pol Espargaro έκανε έναν πολύ σταθερό αγώνα και με την KTM κατάφερε να πάρει τη τελευταία θέση του βάθρου. Μπορεί να μην ήταν τόσο ανταγωνιστικός, αλλά πήρε ένα μεγάλο αποτέλεσμα

Ο Andrea Dovizioso βρέθηκε στην 4η θέση, αλλά πρέπει να είναι απογοητευμένος. Ενώ έδινε μάχη για τη νίκη έπεσε πίσω, ενώ έφθειρε πολύ τα ελαστικά του στο τέλος. Ο Johann Zarco πέρασε στη τελευταία στροφή τον Miguel Oliveira και πήρε την 5η θέση. Takaaki Nakagami έκανε έναν αρκετά ήσυχο αγώνα για να πάρει την 7η θέση, όντας η δεύτερη ταχύτερη Honda.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 11 Οκτωβρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Stefan Bradl έκανε έναν φοβερό αγώνα για να τερματίσει στην 8η θέση, δείχνοντας τη δυναμική της Honda στη βροχή. Πίσω του είχαμε φοβερή μάχη στον τελευταίο γύρο. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Fabio Quartararo είδε τον Joan Mir να τον προσπερνά. Όμως αντέδρασε, ανέκτησε τη θέση του και είδε και τον Maverick Vinales να περνά τη Suzuki. Το 9-10 για την Yamaha όμως ήταν άκρως απογοητευτικό.

Ο rookie Brad Binder ολοκλήρωσε στην 12η θέση, μπροστά από τους Peco Bagnaia, Aleix Espargaro και Iker Lecuona που έκλεισαν τη βαθμολογούμενη 15άδα.

Κάκιστο αγώνα από τον Alex Rins που είχε πτώση ενώ ήταν στο βάθρο και διεκδικούσε τη νίκη. Μεγάλος άτυχος ο Jack Miller που μηχανικό πρόβλημα του στέρησε το βάθρο. Πτώσεις είχαν οι Valentino Rossi, Bradley Smith, Franco Morbidelli και Tito Rabat.

Αποτελέσματα GP Γαλλίας

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles