spot_img

Σαν σήμερα, 2 Ιανουαρίου στην F1 και το motorsport

Ο κόσμος της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι γεμάτος ιστορίες και γεγονότα που γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στα βιβλία: κάθε ημέρα αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε και να μάθουμε τι έγινε σαν σήμερα.

Σαν σήμερα το 1943 γεννήθηκε ο John Linville στο Kernersville της Βόρειας Carolina. Ο Αμερικανός δραστηριοποιήθηκε αποκλειστικά στους αγώνες stock αυτοκινήτων και, στα 20 του, αγόρασε το πρώτο του αγωνιστικό για μόλις $99. Μάλιστα, εμφανίστηκε με αυτό σε έναν επίσημο αγώνα στο Bowman Gray Stadium και στέφθηκε νικητής στην παρθενική του εμφάνιση. Το 1982 μεταπήδησε στην κατηγορία Busch Series του NASCAR και κατέγραψε 136 εκκινήσεις, μετρώντας τρεις τερματισμούς στην πρώτη δεκάδα. Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 1990 και απεβίωσε τον Ιανουάριο του 2005, λίγες ημέρες μετά τη συμπλήρωση των 62 του χρόνων.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 1 Ιανουαρίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σαν σήμερα το 1962 πραγματοποιήθηκε το μη-πρωταθληματικό Grand Prix του Cape στη Νότια Αφρική και την πίστα του Killarney. Επρόκειτο για έναν αγώνα με τεχνικούς κανονισμούς εφάμιλλους με αυτούς της F1. Ο αγώνας μονοπωλήθηκε από τις δύο εργοστασιακές Lotus 21 των Jim Clark και Trevor Taylor. Η πρωτοπορία άλλαξε χέρια μεταξύ των δύο πολλές φορές, με τον Taylor να κατακτά εν τέλει τη νίκη για μόλις 0.6 δευτερόλεπτα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Σαν σήμερα το 1967 έλαβε χώρα ο πρώτος επίσημος αγώνας F1 στην πίστα του Kyalami, για το Grand Prix Νότιας Αφρικής. Νικητής αναδείχθηκε ο Μεξικανός Pedro Rodríguez, κερδίζοντας για πρώτη φορά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πίσω του τερμάτισε ο ιδιώτης οδηγός John Love, ο οποίος έχασε μέσα από τα χέρια του μια ιστορική νίκη όταν μπήκε στα pits για ανεφοδιασμό. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο John Surtees, στον πρώτο του αγώνα με την Honda. Η πρώτη νίκη του Rodríguez ήταν παράλληλα η τελευταία για την ομάδα της Cooper στην F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles