spot_img

Honda: Ο κινητήρας μας, το αεροδυναμικό πλεονέκτημα της Red Bull

Ο σχεδιασμός του νέου κινητήρα της Honda έχει προσφέρει ένα μεγάλο αεροδυναμικό πλεονέκτημα στο μονοθέσιο της Red Bull.

Για το φινάλε του στην F1, το Ιαπωνικό εργοστάσιο κατάφερε να σχεδιάσει μια από τις πιο ανταγωνιστικές κινητήριες μονάδες της σεζόν. Παρά τους περιορισμούς των νέων Τεχνικών Κανονισμών, βρήκε τρόπους να τροποποιήσει το νέο κινητήρα προς όφελος του αεροδυναμικού σχεδιασμού των μονοθεσίων.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 5 Απριλίου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Τεχνικός Επικεφαλής της ομάδας, Toyoharu Tanabe, τόνισε πως αξιοποίησαν στο έπακρο την πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία τους στο χώρο με στόχο την ανάπτυξη του κινητήρα.

Πριν σχεδιάσουμε την νέα κινητήρια μονάδα, αξιολογήσαμε κάθε μια από τις προηγούμενες προσπάθειες μας και τα αποτελέσματά τους. Φυσικά η επιθυμία μας να βελτιώσουμε την απόδοση σήμαινε πως έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε συστήματα ICE και ERS. Επιπλέον, ο κινητήρας έχει μικρότερες διαστάσεις σε σύγκριση με πέρυσι και αυτό έχει βοηθήσει ακόμα περισσότερο.

Δείτε το Νυχτερινό GP Μονακό για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

Πίσω στο 2015, η Honda είχε επιχειρήσει έναν παρόμοιο πλάνο, το οποίο αποδείχθηκε προβληματικό. Η ψύξη του κινητήρα ήταν πολύ χαμηλή και το μικρότερο τούρμπο δεν απέδιδε σε ικανοποιητική ισχύ.

Στην συνέχεια, ο Tanabe διευκρίνισε τον τρόπο με τον οποίο ο νέος αυτός σχεδιασμός βοήθησε την αεροδυναμική απόδοση της RB16B.

Χαμηλώσαμε τον εκκεντροφόρο άξονα, καθώς και το ύψος της μηχανής. Ως αποτέλεσμα, όταν τοποθετούμε τον κινητήρα στο σασί αυξάνεται σημαντικά η ροή αέρα μέσα στο μονοθέσιο. Με άλλα λόγια, ο σχεδιασμός αυτός έχει συμβάλει σημαντικά στην αεροδυναμική. Είναι αδύνατο να καθορίσουμε πόσο αυξήθηκε η κάθετη δύναμη, όπως και το πόσο βελτιώθηκαν οι χρόνοι εντός πίστας. Όπως δήλωσε όμως και ο [Adrian] Newey, είναι ευγνώμων για τις αλλαγές που πραγματοποιήσαμε.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις, η Red Bull σχεδιάζει περαιτέρω αναβαθμίσεις ενόψει το GP Imola στις 16 Απριλίου. Αναμένουμε λοιπόν ένα ακόμα πιο ανταγωνιστικό πακέτο στα χέρια των Max Verstappen και Sergio Perez.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Μπαχρέιν.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles