spot_img

Η επιστροφή του Robert Wickens στους αγώνες ταχύτητας

Ο πρώην οδηγός του IndyCar, Robert Wickens, αναμένεται να επιστρέψει στους αγώνες στο πρωτάθλημα IMSA Michelin Pilot Challenge (IMPC), οδηγώντας ένα Hyundai Elantra για την ομάδα Bryan Herta Autosport.

Ο Robert Wickens είχε ένα τεράστιο ατύχημα σε αγώνα IndyCar στο Pocono, το 2018. Ο Καναδός αποκόμισε πολύ σοβαρούς τραυματισμούς, κυρίως στη σπονδυλική στήλη, ενώ δύο μήνες μετά το ατύχημα, ανακοινώθηκε πως κατέστη παραπληγικός (δεν μπορούσε να περπατήσει), ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης. Ο Wickens επιστρέφει για πρώτη φορά σε αγώνες μετά από 3,5 χρόνια, καθώς θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα IMSA Michelin Pilot Challenge (IMPC) με την ομάδα Bryan Herta Autosport, οδηγώντας ένα Hyundai Elantra.

Διαβάστε επίσης: Απαρατήρητες ομάδες της Formula 1 – 1990s

Το αυτοκίνητο που θα οδηγεί ο Καναδός θα είναι ειδικά διαμορφωμένο, καθώς θα έχει χειροκίνητο γκάζι και φρένο. Στο τιμόνι θα υπάρχουν οι αντίστοιχες βοήθειες για τον Wickens, ο οποίος έκανε το 2021 δοκιμές με το ίδιο αυτοκίνητο. Ο team-mate του πρώην οδηγού IndyCar θα είναι ο επίσης Καναδός Mark Wilkins. Ο Robert Wickens έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις για την επιστροφή του στους αγώνες ταχύτητας.

Είχαν περάσει πολλές νύχτες που σκεφτόμουν και ονειρευόμουν αυτή τη στιγμή. Με την υποστήριξη του Bryan Herta και της Hyundai, όλο αυτό γίνεται πραγματικότητα. Είμαι περισσότερο «διψασμένος» για επιτυχίες τώρα απ’ όσο ήμουν πριν το ατύχημά μου και θέλω να διεκδικήσω νίκες ξανά. Πράγματι ανυπομονώ να ενσωματωθώ στη Bryan Herta Autosport και να έχω, επιτέλους, την πρώτη μου αίσθηση του Hyundai Elantra N TCR.

Βαθμολογούμε τις πίστες της Formula 1 από την καλύτερη στη χειρότερη.

Δηλώσεις έκανε και ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Bryan Herta:

Έχουμε παρακολουθήσει την αποκατάσταση του Robert (Wickens) κι εντυπωσιαστήκαμε με την αφοσίωση και την επιμονή του, μαζί με τους πάρα πολλούς υποστηρικτές του. Το γεγονός πως τώρα ανακοινώνουμε πως θα επιστρέψει στους επαγγελματικούς αγώνες μ’ ένα από τα αυτοκίνητά μας είναι εκπληκτικό. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη Hyundai για την εκπληκτική υποστήριξή της και τη βοήθεια που μας παρείχε να δώσουμε τη δυνατότητα στον Robert να επιστρέψει εκεί που ανήκει.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Robert Wickens γλύτωσε τα χειρότερα στο ατύχημά του το 2018. Μπορεί η επιστροφή του στους αγώνες ταχύτητας να μην είναι στα ίδια επίπεδα, όμως του δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσει να βρίσκεται στο περιβάλλον που αγαπά και ξεκίνησε από το 2005 σε ηλικία 16 ετών, όταν έτρεξε στη Formula BMW.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz και την ανασκόπηση του 2021.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles