spot_img

Hamilton: «Θα μπορούσα να διεκδικήσω τη νίκη»

Ο Lewis Hamilton πιστεύει πως εάν εκκινούσε ψηλότερα από την 7η θέση, θα είχε διεκδικήσει με μεγαλύτερες αξιώσεις τη νίκη στο GP Ουγγαρίας.

Η Mercedes είχε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα διπλή παρουσία στο podium. Παρόλο που ο George Russell έπεσε από την πρώτη στην 3η θέση, το GP Ουγγαρίας κύλησε πολύ καλύτερα για το Lewis Hamilton. Ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ήταν ιδιαίτερα γρήγορος στο τελευταίο σκέλος του αγώνα και πραγματοποίησε στους τελευταίους 7 γύρους προσπεράσματα στον Carlos Sainz και τον teammate του, για να ανέβει στη 2η θέση. Αυτό το αποτέλεσμα ήρθε για δεύτερη φορά για τον ίδιο μέσα σε 7 ημέρες, κάνοντάς τον πολύ χαρούμενο, παρόλο που γνώριζε πως υπήρχαν προϋποθέσεις μέχρι και για την πρώτη θέση.

Ο Lewis Hamilton έμεινε και ο ίδιος έκπληκτος με την ταχύτητα που είχε η Mercedes στα χέρια του, όπως δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα.

«Ειλικρινά δε γνωρίζω πως συνέβη αυτό, σίγουρα δυσκολευόμουν στην αρχή του αγώνα και δεν ήμουν σίγουρος αν θα ήμουν σε θέση να πλησιάσω τους πρωτοπόρους. Σταδιακά, όμως, αποκτούσα όλο και περισσότερη αυτοπεποίθηση με την ισορροπία, ενώ είχα μία πολύ καλή εκκίνηση, επίσης».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Γαλλίας.

Ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν παρέλειψε να συγχαρεί και πάλι τη συνολική προσπάθεια της Mercedes:

«Θέλω πραγματικά να αναγνωρίσω το γεγονός πως η ομάδα μου συνεχίζει να πιέζει και δεν τα παρατά ποτέ σε αυτή τη δύσκολη χρονιά που διανύουμε μέχρι τώρα. Για εμάς, το να έχουμε και τα δύο μας μονοθέσια στο podium δύο φορές είναι αρκετά ξεχωριστό. Ο George (Russell) ήταν λίγο άτυχος σήμερα, οι άλλοι (Red Bull Racing και Ferrari) έχουν ακόμα το προβάδισμα. Ξεκάθαρα, όμως, εμείς κλείνουμε τη διαφορά και αυτός είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να πάμε στην (καλοκαιρινή) διακοπή και να γνωρίζουμε πως έχουμε αυτή την απόδοση. Ελπίζω πως θα έχουμε το κάτι παραπάνω στο δεύτερο μισό της σεζόν και θα αρχίσουμε να μονομαχούμε με αυτούς που είναι στην κορυφή».

Ο Hamilton ρωτήθηκε για το κατά πόσο ωφέλησαν τη Mercedes οι χαμηλότερες θερμοκρασίες το Σάββατο και την Κυριακή στην πίστα του Hungaroring και συμφώνησε.

«Σίγουρα πιστεύω πως οι λίγο πιο «κρύες» καιρικές συνθήκες φάνηκε να δουλεύει ελαφρώς καλύτερα για εμάς, χωρίς να μπορώ να αποδώσω ακριβώς το λόγο. Είμαι, όμως, ευγνώμον για αυτό. Ήλπιζα πως θα βρέξει στο τέλος για να πιέσω το Max (Verstappen), όμως είχαν ολοκληρωθεί οι γύροι. Συνεπώς, εάν πήγαιναν καλύτερα οι κατατακτήριες και το DRS ήταν εντάξει χθες (Σάββατο), θα διεκδικούσαμε τη νίκη. Και πάλι, όμως, είμαι πολύ χαρούμενος με τις δύο συνεχόμενες 2ες θέσεις».

Ο Lewis Hamilton, αφού ευχαρίστησε τους θεατές για την παρουσία τους στις κερκίδες του Hungaroring υποσχέθηκε προσπάθεια για να επιστρέψει ο ίδιος, αλλά και η Mercedes, πιο δυνατοί στο δεύτερο μισό της φετινής σεζόν της Formula 1. Ο Βρετανός μετρά, πλέον, 5 συνεχόμενες παρουσίες στο podium, κάτι που αποτελεί το μεγαλύτερο τρέχον σχετικό σερί.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles