spot_img

Verstappen: «Είμαι χαρούμενος δεν περίμενα να κερδίσω»

Μια εκπληκτική νίκη σημείωσε ο Max Verstappen στο Grand Prix Ουγγαρίας και δήλωσε πολύ χαρούμενος με το απρόσμενο αυτό αποτέλεσμα. 

Το καλύτερο δυνατό φινάλε στο πρώτο μισό του Πρωταθλήματος έκανε ο Ολλανδός στο Grand Prix Ουγγαρίας. Στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου στο Q3 αντιμετώπισε προβλήματα στον κινητήρα και δεν κατάφερε να σημειώσει χρόνο. Εκκινώντας από την 10η θέση ο Verstappen έκανε έναν πολύ δυνατό αγώνα και σε συνδυασμό με την τρομερή στρατηγική της Red Bull Racing διασφάλισε την 8η νίκη του στη σεζόν.

Φυσικά μετά τον αγώνα δήλωσε πολύ ικανοποιημένος για την απρόσμενη αυτή του νίκη.

«Δεν περίμενα αυτό το αποτέλεσμα και απλά ήλπιζα να τερματίσω εντός βάθρου. Οι συνθήκες ήταν λίγο περίπλοκες είχαμε όμως πολύ καλή στρατηγική. Είχαμε πολύ καλή αντίδραση και μπήκαμε στα pit την κατάλληλη στιγμή. Ακόμα και με το σπινιάρισμα που είχα προς το τέλος καταφέραμε να κερδίσουμε». 

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Γαλλίας.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν είχε μπροστά του έναν εύκολο αγώνα. Η RB18 παρουσίαζε κάποια μηχανικά προβλήματα και δημιουργούσε παράλληλα προβλήματα στο να φέρει να ελαστικά στην κατάλληλη θερμοκρασία. Στον 42ο γύρο μάλιστα ο Verstappen με κρύα ελαστικά έχασε το πίσω μέρος του μονοθεσίου με το μονοθέσιο να κάνει στροφή 360 μοίρες. Όπως τόνισε και ο ίδιος χαρακτηριστικά αυτά τα προβλήματα θα μπορούσαν να του είχαν κοστίσει τον αγώνα.   

«Είχα κάποια προβλήματα με τον συμπλέκτη και τις αλλαγές στις ταχύτητες. Κάναμε κάποιες αλλαγές για να μην καεί ο συμπλέκτης αλλά αυτό μας κόστισε σε απόδοση. Ίσως είναι και ο λόγος που είχα αυτό το γλίστρημα στην στροφή και παραλίγο να βγω εκτός. Ήταν  ένας πολύ καλός αγώνας και μονομάχησα με αρκετούς οδηγούς. Το απόλαυσα αρκετά και είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε».

Η Red Bull ξεχωρίζει πλέον στην κορυφή της κατάταξης με 431 βαθμούς όπως και ο Verstappen με 258.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles