spot_img

Wolff: «Τίποτα δεν είναι δεδομένο για το 2023»

Ο Toto Wolff μίλησε για τις προκλήσεις του 2023 ενώ τόνισε πως η μάχη της κορυφής θα είναι πολύ ανταγωνιστική και το έργο της Mercedes-AMG να επιστρέψει στην μάχη του τίτλο θα είναι δύσκολο.

Το 2022 κύλισε με αργό και βασανιστικό τρόπο για την γερμανική ομάδα και δυσκολεύτηκαν αρκετά να βρουν ρυθμό αγώνα που να μπορεί να συναγωνιστεί τις Red Bull Racing και Scuderia Ferrari. Προς το τέλος του Πρωταθλήματος κατάφεραν να βελτιώσουν την απόδοσή τους δεν ήταν όμως αρκετό για να απειλήσουν την κορυφή. Τερμάτισαν στην 3η θέση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών και σημείωσαν την μοναδική τους νίκη στην σεζόν στο Grand Prix Βραζιλίας, η παρθενική νίκη του George Russell στην Formula 1.

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, παραμένει ρεαλιστής για τους στόχους της ομάδας το 2023.

«Προσωπικά πάντα βλέπω το ποτήρι μισοάδειο και αναγνωρίζω ποιες αποφάσεις είναι μεγάλο ρίσκο. Ειδικά αν σκεφτούμε λογικά η Red Bull ήταν η κυρίαρχη ομάδα σε ολόκληρη τη σεζόν, αλλιώς δεν θα είχαν κερδίσει δεκαπέντε αγώνες και ειδικά προς το τέλος του Πρωταθλήματος. Θα είναι πολύ δύσκολο να φέρουμε αναβαθμίσεις με τον ίδιο ρυθμό που έφεραν εκείνοι και η Ferrari.»

Ακούστε τη Χριστουγεννιάτικη εκπομπή Slipstream #104 με τις τελευταίες ειδήσεις της Formula 1.

Η Mercedes έχει πλέον νέα γραμμή πλεύσης με την W14 και στοχεύει να μην επαναλάβει τα ίδια λάθη του 2022. Ο Wolff αν και είναι αισιόδοξος πως η ομάδα θα μπορέσει να ανακάμψει είναι παράλληλα επιφυλακτικός για την πρόσκληση της ερχόμενης χρονιάς.

«Πιστεύω η δομή και οργάνωση του μονοθεσίου είναι σωστή. Το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη κάθετης δύναμης, αλλά το πως θα την αξιοποιήσουμε στο μονοθέσιο. Η ομάδα έχει τις κατάλληλες γνώσεις και σωστές αξίες. Δεν είναι στην κουλτούρα μας να προσπαθούμε να ρίξουμε το φταίξιμο σε κάποιον, αλλά να δυναμώσουμε ο ένας τον άλλο. Του χρόνου νομίζω θα επιστρέψουμε δυναμικά και ελπίζω να κερδίσουμε αγώνες στην μάχη για τον τίτλο. Τίποτα όμως δεν είναι δεδομένο».

Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10 τις ομάδες της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles