spot_img

Ο Newey ήταν «μία ανάσα» από τη Ferrari

Ο Adrian Newey, ένας από τους καλύτερους σχεδιαστές της Formula 1, αποκάλυψε πως έφτασε πολύ κοντά στο να μετακομίσει στη Scuderia Ferrari.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Adrian Newey έχει συνεργαστεί με κορυφαίες ομάδες της Formula 1 και έχει σχεδιάσει μονοθέσια-πρωταθλητές. Ο «γκουρού της αεροδυναμικής» μετακόμισε στη Red Bull Racing το 2005 από τη McLaren και με την αυστριακή ομάδα σημείωσε τεράστιες επιτυχίες.

Η RBR έχει κατακτήσει έξι πρωταθλήματα οδηγών και πέντε κατασκευαστών. Όμως υπήρχε μία περίοδος στην αρχή της υβριδικής εποχής του σπορ που η ομάδα του Μίλτον-Κινς δεν ήταν ανταγωνιστική και δεν μπορούσε να διεκδικήσει τίτλους. Αυτό είχε απογοητεύσει ιδιαίτερα τον Newey, ο οποίος αποκάλυψε στο The Race ότι σκέφτηκε σοβαρά το ενδεχόμενο να μετακομίσει στη Scuderia Ferrari.

«Τότε ήμουν πολύ απογοητευμένος με την όλη κατάσταση. Για να είμαι ειλικρινής, ήμουν τόσο απογοητευμένος που παραλίγο να πάω στη Ferrari. Παρά το γεγονός πως ήμουν χαρούμενος στη Red Bull και δεν ήθελα να αλλάξω ομάδα, το μόνο που με ωθούσε αλλού ήταν το γεγονός πως είχαμε κολλήσει με ένα μη ανταγωνιστικό κινητήρα. Είχαμε έναν προμηθευτή που τον ένοιαζε περισσότερο το εμπορικό του συμφέρον από το να είναι ανταγωνιστικός. Αν έχεις έναν προμηθευτή που δεν έχει φτιάξει καλό κινητήρα αλλά δεσμεύεται να φτιάξει τα πράγματα, τότε το αποδέχεσαι. Αλλά ένας που δεν αναγνωρίζει την κατάσταση και δεν τον ενδιαφέρει να κάνει κάτι για το πρόβλημα κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα. Αυτό με έκανε να χάσω το κίνητρό μου».

Ακούστε τη Χριστουγεννιάτικη εκπομπή Slipstream #104 για τον κόσμο της Formula 1. 

Το 2019 η Red Bull Racing συνεργάστηκε με τη Honda, με την ιαπωνική εταιρεία να της παρέχει κινητήρες. Η δουλειά των Ιαπώνων και η αφοσίωσή τους ήταν που κράτησε τον Newey στο σπορ.

«Δεν ήθελα να αλλάξω ομάδα κι δημιουργήθηκε το πρότζεκτ της Aston Martin Valkyrie. Αυτό με κράτησε απασχολημένο και με κίνητρο. Όταν υπογράψαμε με τη Honda μου έγινε ξεκάθαρο πως είχαμε έναν συνεργάτη που δεν ήταν στο επίπεδο των άλλων, αλλά είχε τη θέληση να γίνει καλύτερη, κάτι που άλλαξε τα δεδομένα».

Η Red Bull Racing θα αγωνίζεται με τους κινητήρες της Honda μέχρι το τέλος του 2025. Για το 2026 δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη ποιος θα είναι ο προμηθευτής κινητήρων της, με τη Ford να είναι μία υποψήφια προς συνεργασία.

Βαθμολογούμε από το 1 έως το 10 τις ομάδες της F1 για το 2022. Δείτε το βίντεο εδώ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles