spot_img

Η Ferrari ετοιμάζει μεγάλες αλλαγές στην SF-23

Στην αντεπίθεση περνά η Scuderia Ferrari, καθώς ετοιμάζει ένα πολύ σημαντικό πακέτο αναβαθμίσεων που θα «κουμπώσει» στην SF-23 στους επόμενους αγώνες. 

Η σεζόν του 2023 στη Formula 1 δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την Scuderia Ferrari και η ομάδα εργάζεται πυρετωδώς για να φέρει αναβαθμίσεις στην SF-23. Η απόδοση του μονοθεσίου είναι πολύ μακριά από τον ρυθμό της Red Bull Racing στην κορυφή και η ομάδα ήδη σχεδιάζει σημαντικές αλλαγές.

Στο Grand Prix Σαουδικής Αραβίας η Ferrari δεν ήταν καν το δεύτερο ταχύτερο μονοθέσιο στην πίστα της Τζέντα, ένα ρόλο που στους πρώτους δύο αγώνες του Πρωταθλήματος έχει αναλάβει η άκρως αναβαθμισμένη Aston Martin, ενώ ο ρυθμός αγώνα της SF-23 ήταν σχεδόν πέντε δευτερόλεπτα πίσω από την W14 της Mercedes-AMG.

Στα αρχικά πλάνα της ιταλικής ομάδας ήταν να φέρουν αναβαθμίσεις στο Grand Prix Αζερμπαϊτζάν, αμέσως μετά την μικρή διακοπή των τριών εβδομάδων μέσα στον Απρίλιο. Ωστόσο τα κέρδη που θα της φέρει μία μικρή καθυστέρηση των αναβαθμίσεων ώστε να βελτιωθεί η απόδοση που θα έχουν, τις μεταφέρουν για τον αγώνα στην Ίμολα.

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Enrico Cardile, μίλησε για την προσέγγιση της ομάδας.

«Έχουμε μια νέα δομή και γνωρίζαμε από πριν ότι πρέπει να αλλάξουμε την πίσω ανάρτηση ώστε η απόσταση του πατώματος στο μονοθέσιο και στο οδόστρωμα να παραμένει σταθερή. Θα αλλάξει όμως και ο σχεδιασμός της SF-23 κυρίως στο σχήμα της. Δεν θα ακολουθήσουμε τον δρόμο της Red Bull φυσικά, αλλά αυτό το χαρακτηριστικό σχήμα του μονοθεσίου θα αλλάξει. Σύμφωνα και με τα δεδομένα που έχουμε από την αεροδυναμική σήραγγα πρέπει να βελτιώσουμε την ροή αέρα κάτω από το μονοθέσιο για να έχει λιγότερη αντίσταση».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #110 με την ανάλυση του Grand Prix Σαουδικής Αραβίας. 

Η ανύψωση του μονοθεσίου θα αποτρέψει το μονοθέσιο να φθείρεται όταν έχει επαφή με το οδόστρωμα της πίστας ή τα curbs με αποτέλεσμα να χάνει κάθετη δύναμη. Παράλληλα η διάρκεια ζωής των ελαστικών, ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα με τα οποία έχει έρθει αντιμέτωπη η Ferrari στο φετινό Πρωτάθλημα. Στην ομάδα όμως είναι πεπεισμένοι πως το μονοθέσιο έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες που πρέπει να ξεκλειδώσουν.

Δείτε το Grand Prix Αυστρίας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles