spot_img

GP Μονακό FP3: O Leclerc ταχύτερος και φαβορί για την pole

O Charles Leclerc ήταν ο πρωταγωνιστής στο FP3 του GP Μονακό και είναι το απόλυτο φαβορί για την pole position με τη Scuderia Ferrari. 

Η τελευταία ευκαιρία των οδηγών να βρουν επιπλέον απόδοση και να βελτιώσουν τα μονοθέσιά τους ήταν το FP3 του Grand Prix Μονακό. Η μάχη της pole position για τον όγδοο φετινό αγώνα της Formula 1 αναμένεται με αγωνία καθώς η θέση εκκίνησης στο Πριγκιπάτο παίζει περισσότερο από κάθε άλλη διαδρομή του έτους.

Ταχύτερος μετά και το FP3 διάρκειας 60 λεπτών ήταν ο Charles Leclerc της Scuderia Ferrari. O Μονεγάσκος με τη μαλακή γόμα ελαστικών είναι τρομερά γρήγορος και σημείωσε το 1:11,369 και πήρε την 1η θέση στη διαδικασία. Δεύτερος ήταν ο Max Verstappen της Red Bull Racing, o οποίος ήταν 0,197 δευτερόλεπτα πίσω από τον Leclerc, με τον Ολλανδό να πιέζει στο όριο. Το θετικό για τους «ταύρους» είναι πως βελτιώθηκαν σε σχέση με την Παρασκευή.

Στην 3η θέση βρέθηκε ο Lewis Hamilton της Mercedes-AMG. O Βρετανός συνεχίζει να βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και σίγουρα θα είναι ένας από τους πρωταγωνιστές των κατατακτήριων δοκιμών. Στην 4η θέση ήταν ο Oscar Piastri, με τη McLaren Racing να προβληματίζει, καθώς υπολείπεται μισό δευτερόλεπτο από τη Scuderia Ferrari.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Εμίλια-Ρομάνια πατώντας play στο παρακάτω βίντεο.

Ο Sergio Perez πήρε την 5η θέση μπροστά από τον George Russell με τη δεύτερη W15. Έβδομος ήταν ο Carlos Sainz που ψάχνει ακόμα να δει που χάνει σε σχέση με τον Λεκλέρ, ενώ την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν οι Lando Norris με McLaren, Yuki Tsunoda με RB και Fernando Alonso με Aston Martin.

Η διαδικασία διεκόπη μετά από μόλις 14 λεπτά λόγω κόκκινης σημαίας που προκάλεσε ο Valtteri Bottas. Ο Φινλανδός της Sauber έσπασε την εμπρός δεξιά ανάρτησή του μετά το δεύτερο σικέιν της πισίνας και σταμάτησε λίγα μέτρα μετά.

Η δράση συνεχίζεται στις 17:00 ώρα Ελλάδος με τις κατατακτήριες δοκιμές που θα κρίνουν τη σειρά εκκίνησης του αυριανού αγώνα.

Αποτελέσματα FP3 GP Μονακό

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles