spot_img

GP Μ. Βρετανίας FP1: Στην κορυφή ο Norris και πίσω του ο Stroll

O Lando Norris ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP1 του GP Μ. Βρετανίας, κάνοντας την ταχύτερη επίδοση για λογαριασμό της McLaren Racing.

Υπό συννεφιασμένες καιρικές συνθήκες ολοκληρώθηκε το FP1 του Grand Prix Μ. Βρετανίας, το οποίο είναι το δωδέκατο αγωνιστικό τριήμερο της Formula 1 στο 2024. Ομάδες και οδηγοί βρέθηκαν για πρώτη φορά στην πίστα του Σίλβερστον και ακολούθησαν πιστά τα προγράμματα που είχαν προγραμματίσει να κάνουν.

Ταχύτερος μετά το πρώτο 60λεπτο της σεζόν ήταν ο Lando Norris της McLaren Racing. O Βρετανός με τη μαλακή γόμα ελαστικών σημείωσε στο τέλος της διαδικασίας το 1:27,420 και έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του για τον αγώνα της πατρίδας του. Δεύτερος ήταν ο Lance Stroll της Aston Martin, ο οποίος εντυπωσίασε με την επίδοσή του, καθώς ήταν 0,134 δλ πίσω από τον οδηγό της McLaren.

H βρετανική ομάδα έδειξε ένα πολύ θετικό πρόσωπο στην εναρκτήρια διαδικασία του τριημέρου, με τον Oscar Piastr να είναι στην 3η θέση. Τέταρτος ήταν ο Max Verstappn της Red Bull Racing, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή να κάνει ταχύτερη επίδοση με τη μεσαία γόμα ελαστικών. Με την ίδια γόμα έκαναν τον καλύτερο γύρο τους και οι δύο οδηγοί της Mercedes-AMG, οι οποίοι είχαν ανάμεσά τους στον Φερνάντο Αλόνσο στην 6η θέση.

Ακούστε την εκπομπή μας για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Αυστρίας και τη μάχη Max Verstappen-Lando Norris. Πατήστε κλικ στο παρακάτω βίντεο. 

Οι δύο οδηγοί της Ferrari ήταν στις θέσεις 8 και 9, δίχως όμως να δείξουν την πραγματική ταχύτητα της SF-24. Ο Charles Leclerc ήταν 0,483 δλ πίσω από τον Norris, ενώ ο Carlos Sainz είχε ταχύτερη επίδοση με τη σκληρή γόμα ελαστικών. Την πρώτη 10άδα της διαδικασίας συμπλήρωσε ο Esteban Ocon της Alpine.

Στο FP1 πήραν μέρος τέσσερις οδηγοί που δεν έχουν κανονική θέση στη Formula 1. O Oliver Bearman που πήρε τη θέση του Kevin Magnussenn στη διαδικασία ήταν στη 14η θέση, ενώ ο Jack Doohan που αντικατέστησε τον Πιέρ Γκασλί ήταν 17ος. Ο Franco Colapinto που οδήγησε το μονοθέσιο του Logan Sargeant ήταν 18ος, ενώ ο Isack Hadjar που πήρε τη θέση του Sergio Perez ήταν 19ος.

Στη διαδικασία είχαμε ολιγόλεπτη μόλις μετά από 10 λεπτά δράσης. Ο Yuki Tsunoda της RB έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του στη στροφή 7 και κόλλησε στην αμμοπαγίδα. Ο Ιάπωνας δεν κατάφερε να πάρει μέρος στη συνέχεια του FP1.

H δράση συνεχίζεται στις 18:00 ώρα Ελλάδος με το FP2 στην πίστα του Σίλβερστον.

Αποτελέσματα FP1 GP Μ. Βρετανίας

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles