spot_img

Leclerc: «Εύχομαι να κυριαρχούσε η Ferrari»

H Scuderia Ferrari έχει πολλά χρόνια να είναι η κυρίαρχη ομάδα στη Formula 1 και αυτό είναι κάτι που εύχεται ο Charles Leclerc να συμβεί.

Φέτος συμπληρώνονται 16 χρόνια από την τελευταία φορά που η Scuderia Ferrari πανηγύρισε τίτλο στη Formula 1. To 2008 με οδηγούς τους Felipe Massa και Kimi Raikkonen κατέκτησε το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Έκτοτε έχει φτάσει αρκετές φορές κοντά στην «πηγή», αλλά δεν κατάφερε να «πιει νερό».

Στη φετινή σεζόν η Scuderia μετράει δύο νίκες, μία για κάθε οδηγό της σε Αυστραλία και Μονακό. Έπειτα από τον αγώνα της Βαρκελώνης και το πακέτο αναβαθμίσεων που δεν «έπιασε», η ιταλική ομάδα δεν έχει καταφέρει να διεκδικήσει άλλη νίκη. Αυτό την έχει ρίξει στην 3η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών και 4η σε δυναμική μετά από 14 αγώνες.

Οι αναβαθμίσεις είναι κρίσιμο κομμάτι της φετινής σεζόν, καθώς αλλάζουν σε κάθε αγώνα τις ισορροπίες. Είναι επίσης ένας λόγος που έχουμε 7 διαφορετικούς νικητές έως τώρα. Ο Charles Leclerc ρωτήθηκε σχετικά με το πώς αισθάνεται που τόσοι πολλοί οδηγοί έχουν καταφέρει μέχρι τώρα να ανέβουν στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου.

«Είναι καλό αυτό που συμβαίνει στη Formula 1. Όμως αυτό που θέλω περισσότερο είναι να είχαμε απόλυτη κυριαρχία της Ferrari. Βέβαια εάν συνέβαινε αυτό τότε θα ήταν μια πολύ βαρετή σεζόν. Όμως δεν είναι και αυτό σημαίνει πως έχουμε αρκετή δουλειά μπροστά μας. Στους τελευταίους αγώνες είναι εμφανές πως δεν έχουμε το ρυθμό να μαχόμαστε για νίκες. Πρέπει όμως να επικεντρωθούμε στους εαυτούς μας. Είναι όμως καλό και πολύ ενδιαφέρον για τη Formula 1 να υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί νικητές. Οι ομάδες εξελίσσουν τα μονοθέσιά τους με πολύ διαφορετικό τρόπο».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Βελγίου και την ανασκόπηση του πρώτου μισού της σεζόν πατώντας play στο παρακάτω βίντεο. 

Ο Leclerc έχει υποχωρήσει στην 3η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών και υπολείπεται 100 βαθμούς έναντι του πρωτοπόρου Max Verstappen.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles