spot_img

«Teammate Wars», Mercedes: O νέος είναι ωραίος, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς

Τι συνέβη ανάμεσα στους Lewis Hamilton και George Russell στο Teammate Wars της Mercedes-AMG στο πρώτο μισό σεζόν του 2024; Ακολουθεί η απάντηση.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 για το 2024 βρίσκεται στην καλοκαιρινή του διακοπή και είναι η ιδανική στιγμή για τα πρώτα συμπεράσματα και απολογισμούς μετά από 14 Grand Prix. Αυτό αφορά και στις εσωτερικές μονομαχίες, γιατί ως γνωστόν, σε αυτό το άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, πρώτος σου αντίπαλος κάθε οδηγού δεν είναι άλλος από τον teammate του.

Σταδιακά θα δούμε το τι έκαναν οι οδηγοί στις… ενδοοικογενειακές τους μονομαχίες σε κάθε μία από τις δέκα ομάδες του grid. Ξεκινήσαμε από τη Red Bull Racing, ακολουθήσαμε με τη McLaren Racing, τη Scuderia Ferrari και τώρα σειρά έχει η Mercedes-AMG, η οποία ξεκίνησε πολύ υποτονικά τη χρονιά, αλλά κατάφερε να αντιστρέψει την κατάσταση.

Ώρα λοιπόν να δούμε τι θα γίνει στο «Teammate Wars» της Mercedes ανάμεσα στους Lewis Hamilton και George Russell. Έπειτα από 14 Grand Prix, το επί μέρους σκορ στους αγώνες είναι 8-6 υπέρ του 26χρονου Βρετανού. Αμφότεροι ξεκίνησαν με μέτριο τρόπο τη σεζόν, όμως η βελτίωση της W15 τους δίνει πλέον τη δυνατότητα να παλεύουν για νίκες σε κάθε αγωνιστικό τριήμερο. Και οι δύο Βρετανοί έχουν ως καλύτερο αποτέλεσμα την 1η θέση σε GP, με τον Hamilton να είναι ο δεύτερος οδηγός μετά τον Max Verstappen που μετρά περισσότερες από μία νίκες.

Οι κατατακτήριες δοκιμές είναι το δυνατό σημείο του George Russell, καθώς κερδίζει κατά κράτος τον Lewis Hamilton στο 2024. Το επί μέρους σκορ είναι 10-4, με τον νεαρό Βρετανό να έχει και δύο pole position σε Καναδά και Μ. Βρετανία.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση του GP Βελγίου και την ανασκόπηση του πρώτου μισού της σεζόν πατώντας play στο παρακάτω βίντεο. 

Στη βαθμολογία οδηγών ο Lewis Hamilton έχει ένα μεγάλο προβάδισμα έναντι του George Russell, κάτι που πάει κόντρα στα παραπάνω στατιστικά. Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει 150 βαθμούς, ενώ ο νικητής του GP Αυστρίας 1 116 βαθμούς. Στη μάχη των βάθρων, ο Hamilton μετράει 4 έως τώρα, ενώ ο Russell 2 βάθρα.

Από τη φετινή σεζόν δεν έχουν λείψει και τα απρόσμενα για τη γερμανική ομάδα. Ο Russell μετρά δύο εγκαταλείψεις (σ.σ. Αυστραλία και Μ. Βρετανία) και έναν αποκλεισμό από GP (σ.σ. Βέλγιο), ενώ ο Hamilton έχει εγκαταλείψει μία φορά, στο GP Αυστραλίας.

Mercedes F1

Μετά από 14 Grand Prix στο 2024 η Mercedes-AMG βρίσκεται στην 4η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Η διαφορά της από την 3η Ferrari είναι 79 βαθμοί. Ο Hamilton έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει μέχρι και τη 2η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών, μιας και είναι μόλις 49 βαθμούς πίσω από τον Λάντο Νόρις.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles