spot_img

GP Ιταλίας QP: Back to Back poles για τον «φλεγόμενο» Norris

Ο Lando Norris της McLaren Racing ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο QP του GP Ιταλίας κάνοντας έναν σπουδαίο χρόνο και αύριο θα έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη στον αγώνα.

Οι κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Ιταλίας έγιναν λίγες ημέρες μετά τον αγώνα στο Ζάντβορτ και ο Lando Norris πήγε στη Μόντσα με κεκτημένη ταχύτητα από την κυριαρχική νίκη του στην Ολλανδία, κατακτώντας την pole position για 5η φορά στην καριέρα του. Ήταν μια πολύ καλή περίοδος για τη McLaren, που εξασφάλισε και τη 2η θέση στην εκκίνηση με τον Oscar Piastri.

Ο Geroge Russell της Mercedes ήταν τρίτος, μπροστά από τις δύο Ferrari. Απογοητευτική εμφάνιση από τον Max Verstappen και τη Red Bull, που έμειναν στην 7η θέση.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με συζήτηση και ανάλυση της νίκης του Lando Norris στο Grand Prix Ολλανδίας.

Q1

Ένα πολύ ζεστό απόγευμα υποδέχτηκε τους οδηγούς στη Μόντσα, με τη θερμοκρασία να βρίσκεται στους 33 βαθμούς στον αέρα και στους 50 στην επιφάνεια του οδοστρώματος. Όταν μάλιστα η πρώτη Ferrari βγήκε στην πίστα, η θερμοκρασία ανέβηκε ακόμα περισσότερο από τις ιαχές των δεκάδων χιλιάδων Ιταλών στις εξέδρες.

Η ανυπομονησία των tifosi να πανηγυρίσουν τις πρωτιές των Ferrari δοκιμάστηκε από τον Νόρις στο πρώτο σκέλος, καθώς ο Βρετανός της ΜcLaren έγραψε τον καλύτερο χρόνο του 3ημέρου μέχρι εκείνο το σημείο, αλλά με τους Leclerc και Sainz να ακολουθούν από κοντά στη 2η και 3η θέση.

Το ενδιαφέρον όμως βρισκόταν αρκετά πιο χαμηλά στην κατάταξη, στις πέντε τελευταίες θέσεις που οδηγούσαν στον αποκλεισμό. Τα τελευταία λεπτά ήταν αγωνιώδη, όπως συνήθως, με τον Colapinto να έχει έξοδο στα χαλίκια αλλά να το σώζει εντυπωσιακά. Ο Αργεντινός όμως λόγω αυτού δεν κατάφερε να διεκδικήσει είσοδο στο Q2, στις πρώτες του κατατακτήριες στη Formula 1. Μαζί με τον Κολαπίντο εκτός συνέχειας έμειναν οι Tsunoda, Stroll, Bottas και Zhou.

Q2

Στην αρχή του δεύτερου σκέλους οι Ferrari βγήκαν με τα ίδια ελαστικά που είχαν στο Q1 ενώ οι υπόλοιποι έβαλαν από την αρχή φρέσκο σετ. Φυσιολογικά, επομένως, οι πρώτες θέσεις στον πίνακα των χρόνων πήγαν κατά σειρά στους Hamilton, Norris, Piastri, Verstappen και Russell, μπροστά από τους Leclerc και Sainz.

Όταν αργότερα έβαλαν και οι Ferrari φρέσκα ελαστικά, ο Sainz ανέβηκε στην 3η θέση ενώ ο Leclerc δεν κατάφερε να ξεκολλήσει από την 7η θέση, που δεν τον άφηνε εκτεθειμένο στην απειλή του αποκλεισμού, αλλά με τον Μονεγάσκο να γκρινιάζει για τη συμπεριφορά του μονοθεσίου του.

Το τέλος του δεύτερου σκέλους βρήκε τον Lewis Hamilton στην κορυφή του πίνακα των χρόνων, λίγα χιλιοστά μπροστά από τον Verstappen, που βελτίωσε το χρόνο του. Η μίνι-έκπληξη ήταν ο αποκλεισμός του Fernando Alonso, που ήταν 11ος, μόλις 10 χιλιοστά πίσω από τον Hulkenberg. Μαζί με τον Ισπανό της Aston Martin εκτός συνέχειας έμειναν οι Ricciardo, Magnussen, Gasly και Ocon. Μία Williams (Άλμπον) και μία Haas στην τελική 10άδα.

Q3

Όλα όσα έγιναν σε Q1 και Q2 πέρασαν στο παρασκήνιο και όλοι επικεντρώθηκαν στο τρίτο και πιο κρίσιμο σκέλος, που θα καθόριζε την pole position και τις 9 θέσεις πίσω από αυτήν. Όσοι συμμετείχαν σε αυτό θα τα έδιναν όλα, για να εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή θέση στην εκκίνηση το αγώνα.

Η πρώτη γρήγορη προσπάθεια έφερε τις δύο McLaren στην κορυφή, με τον Norris λίγο μπροστά από τον Piastri. Ακολουθούσαν οι δύο Mercedes των Russell και Hamilton και πιο πίσω έρχονταν οι δύο Ferrari των Sainz και Leclerc. Το ζευγάρι της Red Bull βρισκόταν πιο πίσω, με τον Perez μπροστά από τον Verstappen, που έκανε ένα μικρό λάθος στην Παραμπόλικα και έχασε λίγο χρόνο.

Οι οδηγοί επέστρεψαν στα γκαράζ τους για να βάλουν φρέσκα μαλακά ελαστικά και να ξαναβγούν στην πίστα για να προσπαθήσουν να βελτιώσουν το χρόνο και τη θέση τους. Όντως, πολλοί χρόνοι βελτιώθηκαν, αλλά κανείς δεν κατάφερε να «χτυπήσει» τον Lando Norris, ο οποίος εξασφάλισε άλλη μία pole position φέτος.

Η McLaren μάλιστα κατέχει και τη δεύτερη θέση στην εκκίνηση με τον Oscar Piastri, ενώ ο George Russell στο τέλος πήρε την 3η θέση, μπροστά από τις δύο Ferrari, που πήραν την 4η θέση με τον Charels Leclerc και την 5η θέση με τον Carlos Sainz. Ακολούθησαν οι Lewis Hamilton, Max Verstappen, Sergio Perez, Alex Albon και Nico Hulkenberg.

Ο αγώνας της Κυριακής στη Μόντσα είναι προγραμματισμένος για τις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Αποτελέσματα QP GP Ιταλίας

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles