spot_img

GP Αζερμπαϊτζάν: Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου στο Μπακού

Παίρνουμε χαρτί και μολύβι για να σημειώσουμε το πρόγραμμα του GP Αζερμπαϊτζάν του 2024 το οποίο θα πραγματοποιηθεί στους στενούς δρόμους του Μπακού.

Έπειτα από διακοπή μίας εβδομάδας, ο μαγικός κόσμος της Formula 1 επιστρέφει με το Grand Prix Αζερμπαϊτζάν το τριήμερο 13-15 Σεπτεμβρίου. Ομάδες και οδηγοί ετοιμάζονται για ένα double-header σε σιρκουί πόλης μακριά πλέον από την Ευρώπη. Το αγωνιστικό τριήμερο στο σιρκουί πόλης του Μπακού, το 17ο του 2024, διεξάγεται φέτος Φθινόπωρο, ενώ το 2023 είχε πραγματοποιηθεί Απρίλιο.

Η πίστα έκανε ντεμπούτο στο πρόγραμμα της Formula 1 το 2016 και φημίζεται για τους άκρως ανατρεπτικούς αγώνες που προσφέρει. Η διαδρομή έχει μήκος 6.001 μέτρα και την Κυριακή οι οδηγοί θα διανύσουν 51 γύρους. Συνολικά, έχουν κερδίσει έξι διαφορετικοί οδηγοί. Πρόκειται για τους: Nico Rosberg, Valtteri Bottas, Lewis Hamilton, Daniel Ricciardo, Sergio Perez και Max Verstappen. Το ρεκόρ πίστας κατέχει ο Charles Leclerc από το 2019 με χρόνο στο 1:43,009.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση της νίκης του Charles Leclerc στο GP Ιταλίας μπροστά σε χιλιάδες τιφόζι.

Οι ισορροπίες στη φετινή σεζόν αλλάζουν σημαντικά από αγώνα σε αγώνα. Τα μονοθέσια των τεσσάρων κορυφαίων ομάδων έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και αυτό τα κάνει να συμπεριφέρονται με διαφορετικό τρόπο από πίστα σε πίστα. Αυτός είναι κι ο λόγος που βλέπουμε τόσους πολλούς διαφορετικούς νικητές.

Στη βαθμολογία οδηγών ο Max Verstappen έχει 63 βαθμούς διαφορά από τον Lando Norris και μένει να δούμε εάν θα μειωθεί κι άλλο. Στο παιχνίδι του τίτλου μπορεί να μπει και ο Charles Leclerc εφόσον πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στο αγαπημένο του Μπακού. Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών έχουμε επίσης μεγάλη μάχη καθώς μόλις 39 βαθμοί χωρίζουν τις Red Bull, McLaren και Ferrari.

Μπορεί ο Charles Leclerc να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1 από φέτος; Η απάντηση παρακάτω.

Ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, θα διαθέσει στις ομάδες τις C5 (μαλακή), C4 (μεσαία) και C3 (σκληρή) γόμες ελαστικών. Κατά το παρελθόν, η φθορά τους ήταν έντονη και δεν αποκλείεται να δούμε στρατηγικές τουλάχιστον δύο pit-stop στο Grand Prix.

Image

To GP Αζερμπαϊτζάν θα μεταδοθεί ζωντανά από το ANT1+.

Πρόγραμμα GP Αζερμπαϊτζάν σε ώρες Ελλάδος.

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου

12:30-13:30 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

16:00-17:00 – Δεύτερη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου

11:30-12:30 – Τρίτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

15:00-16:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου

14:00 – Αγώνας

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την ομάδα του Automotonews να αναλύει τους λόγους που η Red Bull Racing δεν κυριαρχεί πλέον στη Formula 1.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles