spot_img

GP Σιγκαπούρης QP: Εκπληκτικός Norris και pole position στη Μαρίνα Μπέι

Ο Lando Norris ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο QP του GP Σιγκαπούρης παίρνοντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα με έναν φοβερό γύρο.

H ταχύτητα του Lando Norris και την McLaren επιβεβαιώθηκε και στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Σιγκαπούρης. Ο 24χρονος Βρετανός δεν αγχώθηκε από την μία προσπάθεια που είχε στο Q3 (όπως και οι άλλοι οδηγοί) και έφθασε στην 5η φετινή και 6η συνολικά pole position της καριέρας του στη Formula 1.

Η προσπάθεια όλων των οδηγών στο Q3 δυσκόλεψε αφάνταστα από την έξοδο του Carlos Sainz στην τελευταία στροφή, που είχε ως αποτέλεσμα να κυματίσουν οι κόκκινες σημαίες με 8 λεπτά να απομένουν.

O Max Verstappen έκανε μια εκπληκτική εμφάνιση σήμερα και πήρε τη 2η θέση έπειτα από μία εφιαλτική Παρασκευή όπου ήταν στο… πουθενά. Τρίτος θα εκκινήσει τον αγώνα της Κυριακής ο Lewis Hamilton, έπειτα από μία επίσης εντυπωσιακή επίδοση.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση της νίκης του Oscar Piastri στο GP Αζερμπαϊτζάν στο παρακάτω βίντεο.

Q1

Ο Piastri βγήκε νωρίς στην πίστα, σημειώνοντας χρόνο 1:30.896. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Νόρις «απάντησε» με χρόνο 1:30.724. Στην πρώτη προσπάθειά του ο Sainz έκανε λάθος, ενώ στη δεύτερη ολοκλήρωσε το γύρο σε 1:30.988. Ο χρόνος του Piastri τον έφερε προσωρινά τρίτο, ανάμεσα στις δύο Ferrari.

Οι οδηγοί της Mercedes, Hamilton και Russell, απείχαν 6 και 7 δέκατα αντίστοιχα από την κορυφή, κάτι που σήμαινε ότι θα έπρεπε να παλέψουν στη συνέχεια για να βρεθούν στο Q2. Στην ίδια θέση βρισκόταν και ο Perez, με το χρόνο του να είναι 8,5 δέκατα πιο αργός από του Norris. Αντίθετα Ο Verstappen είχε βρει απόδοση με την RB20, όπως και ο Πιάστρι με τη δεύτερη MCL38.

H W15 γλιστρούσε στην πίστα, όμως ο Hamilton και ο Russell κατάφεραν να περάσουν στο Q2 με την τελευταία τους προσπάθεια στην πρώτη περίοδο. Το ίδιο πέτυχε ο Perez με τη RB20, αλλά και ο Sainzμε την SF-24.

Έτσι δεν υπήρξε κάποια μεγάλη έκπληξη στο Q2, με τους πέντε οδηγούς που αποκλείστηκαν από τη συνέχεια να είναι o Ricciardo(RB), ο Stroll (Aston Martin), ο gasly(Alpine) και οι Bottas, Zhou (Sauber).

Q2

Η Red Bull έβγαλε πρώτο στην πίστα τον Perez, κάτι που προκάλεσε την έκπληξη του Μεξικανού, καθώς η πίστα βελτιωνόταν λεπτό προς λεπτό. Ο χρόνος του ήταν 1:30.653, ενώ αυτός του Φερστάπεν που ακολούθησε 1:30.371 παρά το λάθος που έκανε στην τελευταία στροφή. Τελικά ο χρόνος του Ολλανδού ακυρώθηκε λόγω παραβίασης των ορίων πίστας.

Ο Hamilton ήταν ο πρώτος που κατέβηκε το 1:30.0, δείχνοντας σημάδια βελτίωσης, τη στιγμή που ο Russell παραπονιόταν στους μηχανικούς του για χαμηλά επίπεδα πρόσφυσης.

Ο χρόνος πίεζε για τον Verstappen, καθώς ένα ακόμα λάθος θα σήμαινε ότι ο Ολλανδός θα εκκινούσε στον αγώνα της Κυριακής από το δεύτερο μισό του grid. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής βρήκε έναν καθαρό και γρήγορο γύρο, στο 1:29.680. Αντίθετα, ο Perez επέστρεψε στις κακές του εμφανίσεις σε κατατακτήριες δοκιμές, τερματίζοντας μόλις στην 13η θέση.

Μαζί του αποκλείστηκαν oι Albon – Colapinto της Williams και οι Magnussen (Haas), Ocono(Alpine).

Q3

Η έξοδος του Sainz και η πρόσκρουση στον προστατευτικό τοίχο στην τελευταία στροφή, προκάλεσε την προσωρινή διακοπή της διαδικασίας με 8 λεπτά να απομένουν. Αυτό σήμαινε αυτόματα ότι ο Ισπανός θα εκκινήσει (στην καλύτερη περίπτωση) στον αγώνα από τη 10η θέση του grid. Ο ίδιος αναρωτήθηκε στον ασύρματο αν για το ατύχημα ευθύνονταν τα κρύα ελαστικά της SF-24 ή ο βρώμικος αέρας από προπορευόμενο μονοθέσιο.

Τα χαμένα λεπτά στην αρχή του Q3 και η ακύρωση του χρόνου όσων είχαν προλάβει να περάσουν τη γραμμή του τερματισμού λόγω παραβίασης διπλής κίτρινης σημαίας, σήμαιναν ότι όλοι πλέον θα είχαν μία ευκαιρία για την pole position ή μία θέση στις πρώτες σειρές του grid.

Ο χρόνος του Piastri ήταν στο 1:29.953, όμως ο Norris απάντησε με το εντυπωσιακό 1:29.525, που του εξασφάλισε την pole position. Δίπλα του θα έχει στην εκκίνηση τον Verstappen  που ήταν δύο δέκατα πιο αργός, με τους Hamilton και Russell να καταλαμβάνουν τη δεύτερη σειρά.

Ο Leclerc δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο από 1:30.119, ο χρόνος του όμως ακυρώθηκε για παραβίαση των ορίων της πίστας. Έτσι οι δύο Ferrari θα εκκινήσουν από την 9η και τη 10ηθέση.

Αποτελέσματα QP GP Σιγκαπούρης

Image

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles