spot_img

GP ΗΠΑ: Το πρόγραμμα του αγώνα στο Τέξας

Παίρνουμε χαρτί και μολύβι για να σημειώσουμε το πρόγραμμα του GP ΗΠΑ που θα διεξαχθεί αυτό το τριήμερο στην πίστα του Τέξας.

Έπειτα από διακοπή τριών εβδομάδων, η φετινή σεζόν της Formula 1 συνεχίζεται με το Grand Prix ΗΠΑ το τριήμερο 18-20 Οκτωβρίου. Πρόκειται για το πρώτο από τα δύο triple-header που μας περιμένουν τις επόμενες οκτώ εβδομάδες μέχρι να ολοκληρωθεί η σεζόν. Το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ επισκέπτεται το Circuit of the Americas, εκεί που θα πραγματοποιηθεί ο τέταρτος Αγώνας Σπριντ του 2024.

Ο πρώτος αγώνας στην πίστα πραγματοποιήθηκε το 2012 και μέχρι σήμερα έχει καταξιωθεί ως μία από τις πιο απαιτητικές και συναρπαστικές για τους οδηγούς. Η διαδρομή έχει μήκος 5.513 μέτρα και αποτελείται από 20 στροφές. Την Κυριακή στο Grand Prix οι οδηγοί θα διανύσουν 56 γύρους. Νικητής το 2023 ήταν ο Max Verstappen ενώ το ρεκόρ πίστας κατέχει ο Charles Leclerc από το 2019 με χρόνο στο 1:36,169. Τις περισσότερες νίκες στο Grand Prix ΗΠΑ είναι ο Lewis Hamilton με 6 στο σύνολο.

Με έξι στροφές για το τέλος της σεζόν η μάχη για το πρωτάθλημα κορυφώνεται. Ο Max Verstappen έχει προβάδισμα 52 βαθμών έναντι του Lando Norris στη βαθμολογία οδηγών. Οι αναβαθμίσεις που θα φέρουν οι κορυφαίες ομάδες θα παίξουν πολύ μεγάλο ρόλο στη δυναμική των μονοθεσίων. Η επίδρασή τους αναμένεται να ορίσουν την έκβαση της φετινής σεζόν και όποια ομάδα θα κάνει την καλύτερη δουλειά, αυτή θα πρωταγωνιστήσει.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση της νίκης του Lando Norris στο GP Σιγκαπούρης στο παρακάτω βίντεο.

Ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, θα διαθέσει στις ομάδες τις C4 (μαλακή), C3 (μεσαία) και C2 (σκληρή) γόμες ελαστικών στο Circuit of the Americas. Λόγω της τραχιάς ασφάλτου της πίστας, αναμένεται να δούμε στρατηγικές δύο pit-stop από τις ομάδες στον αγώνα της Κυριακής.

Πιρέλι

To GP ΗΠΑ και ο Αγώνας Σπριντ θα μεταδοθούν ζωντανά από το ANT1+.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την ομάδα του AMN να αναλύει τους λόγους που η Ferrari δεν βρίσκεται πια στη διεκδίκηση του φετινού τίτλου.

Πρόγραμμα GP ΗΠΑ σε ώρες Ελλάδος

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου

20:30-21:30 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

Σάββατο 19 Οκτωβρίου

00:30-01:14 – Κατατακτήριες Σπριντ (Βράδυ Παρασκευής)

21:00-22:00 – Αγώνας Σπριντ

Κυριακή 20 Οκτωβρίου

01:00-02:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές (Βράδυ Σαββάτου)

22:00 – Αγώνας

Δείτε την ομάδα του Automotonews να αναλύει πώς μπορούν οι αγώνες της Formula 1 να γίνουν ακόμη πιο συναρπαστικοί.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles