spot_img

GP Μεξικού FP2: O Sainz έθεσε το ρυθμό, πρόβλημα αξιοπιστίας ο Verstappen

O Carlos Sainz της Ferrari ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP2 του GP Μεξικού, σε μία διαδικασία που είδαμε πολλές δοκιμές ελαστικών του 2025.

Με μεγάλο ενδιαφέρον εξελίχθηκε το FP2 του Grand Prix Μεξικού της Formula 1 στο Autodromo Hermanos Rodriguez. Οι δεύτερες ελεύθερες δοκιμές είχαν διάρκεια 90 λεπτά, λόγω των δοκιμών ελαστικών της Pirelli για το 2025. Παρά τη μεγάλη διάρκεια δεν ήταν εφικτό να αντλήσουμε ασφαλή συμπεράσματα για τη συνέχεια του τριημέρου.

Ταχύτερος οδηγός της ημέρας ήταν ο Carlos Sainz της Scuderia Ferrari. O Ισπανός οδηγός σημείωσε στο FP2 το 1:17,699 και έδωσε στην ιταλική ομάδα την 1η θέση. Δεύτερος ήταν ο Oscar Piastri της McLaren, με τον Αυστραλό να είναι 0,178 δλ μακριά από την κορυφή. Πίσω του για μόλις ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου ήταν ο Yuki Tsunoda της RB, ο οποίος είχε εντυπωσιακό ρυθμό. Οι παραπάνω οδηγοί έκαναν την ταχύτερη προσπάθειά τους με πειραματικές γόμες της Pirelli.

Στην 4η θέση ήταν ο Charles Leclerc της Ferrari και πίσω του ήταν ο Lando Norris. Εξαιρετική Παρασκευή είχε ο Kevin Magnussen της Haas, o οποίος ήταν 6ος ταχύτερος και μπροστά από τον Lewis Hamilton της Mercedes. Ο Βάλτερι Μπότας έφερε τη Sauber εντός της πρώτης 10άδας την οποία συμπλήρωσαν οι Sergio Perez και Liam Lawson.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση της νίκης του Charles Leclerc στο GP ΗΠΑ στο παρακάτω βίντεο.

Προβλήματα αξιοπιστίας αντιμετώπισε ο Max Verstappen, ο οποίος έμεινε καθηλωμένος στο γκαράζ της Red Bull για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ο Ολλανδός έκανε 4 γύρους στο FP2 όμως δεν σημείωσε χρονομετρημένη προσπάθεια. Σε περίπτωση που αλλάξει οποιοδήποτε εξάρτημα από τη μονάδα ισχύος του, ο παγκόσμιος πρωταθλητής θα δεχθεί ποινή στη θέση εκκίνησής του για τον αγώνα της Κυριακής.

Η διαδικασία διεκόπη μετά από 16 λεπτά έπειτα από ατύχημα του George Russell. Ο Βρετανός πάτησε άτσαλα στο κερμπ της στροφής 8 και το πίσω μέρος της W15 αποσταθεροποιήθηκε. Έπειτα έχασε τον έλεγχο και με μία πιρουέτα κατέληξε στις προστατευτικές μπαριέρες. Το μονοθέσιό του υπέστη σοβαρές ζημιές και για δεύτερο συνεχόμενο Grand Prix οι μηχανικοί της Mercedes θα ξενυχτίσουν κάνοντας επιδιορθώσεις.

Η δράση συνεχίζεται το απόγευμα του Σαββάτου στις 20:30 ώρα Ελλάδος με το FP3.

Αποτελέσματα FP2 GP Μεξικού

Image

Επρεπε να τιμωρηθεί ο Norris για το προσπέρασμα στον Verstappen; Γιατί η οδήγηση του Verstappen προκαλεί αντιδράσεις; Έκαναν τη δουλειά τους οι αγωνοδίκες; Οι απαντήσεις παρακάτω.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles