spot_img

GP Μεξικού QP: Στην pole o Sainz με έναν εξαιρετικό γύρο

Ο Carlos Sainz της Scuderia Ferrari ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο QP του GP Μεξικού, παίρνοντας την πρώτη του Pole στο 2024.

Οι κατατακτήριες δοκιμές του GP Μεξικού, του 19ου φετινού αγώνα της Formula 1, είχαν αρκετές εκπλήξεις αλλά και έναν μεγάλο πρωταγωνιστή, που ήταν ο Carlos Sainz της Scuderia Ferrari.

Ο Ισπανός ήταν ταχύτατος στην Πόλη του Μεξικού και πήρε την πρώτη του φετινή pole position, αφήνοντας πίσω του τους διεκδικητές του τίτλου, με τον Max Verstappen της Red Bull στη 2η θέση και τον Lando Norris της McLaren στην 3η, ενώ ο Charles Leclerc  έμεινε στην 4η θέση. Από το Q1 αποκλείστηκαν ο Όσκαρ Πιάστρι και ο τοπικός ήρωας Sergio Perez.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση της νίκης του Charles Leclerc στο GP ΗΠΑ στο παρακάτω βίντεο.

Q1

Το πρώτο σκέλος των κατατακτήριων στο Σιρκουί Χερμάνος Ροντρίγκες, στο υψόμετρο των 2.200 μέτρων, άρχισε με καλό καιρό και συνθήκες παρόμοιες μα αυτές που οι οδηγοί αντιμετώπισαν στις ελεύθερες δοκιμές. Με δεδομένο ότι η πίστα ήταν ακόμα σχετικά βρόμικη, και σίγουρα θα βελτιωνόταν με την πάροδο των γύρων, δεν υπήρξε βιασύνη από τους οδηγούς να βγουν σε αυτήν.

Αργότερα, βέβαια, όλοι έβαλαν μαλακά ελαστικά για τους γρήγορους γύρους τους, καθώς οι χρόνοι έπεφταν όσο περνούσαν οι γύροι. Ταυτόχρονα, είδαμε αρκετούς χρόνους να διαγράφονται λόγω υπέρβασης των ορίων της πίστας.

 Κι ενώ ο Norris σημείωνε τον καλύτερο χρόνο του Q1, μια τεράστια διπλή έκπληξη μας περίμενε στο τέλος. Προς μεγάλη απογοήτευση των χιλιάδων Μεξικανών στις εξέδρες, ο συμπατριώτης τους Perez με τη Red Bull έμεινε στη 18η θέση και αποκλείστηκε, μία θέση πίσω από τον Piastri της McLaren, που αποκλείστηκε επίσης. Μαζί τους έμειναν εκτός συνέχειας οι colapinto, Ocon και Zhou.

Q2

Μετά το σοκ του αποκλεισμού του PErez η πίστα ήταν σαφώς πιο ήσυχη στις εξέδρες, αλλά η δράση συνεχίστηκε με νέο ενδιαφέρον πάνω στην άσφαλτο. Με μία Red Bull και μία McLaren εκτός μάχης, οι διεκδικητές μιας θέσης στη 10άδα αυξήθηκαν και πολλοί οδηγοί ένιωσαν ότι οι πιθανότητές τους αυξήθηκαν.

Το δεύτερο σκέλος έληξε με μια κόκκινη σημαία, που βγήκε 10 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος μετά την έξοδο του Tsunoda. Ο Ιάπωνας προσπαθούσε να βελτιώσει το χρόνο του αλλά έμενε στην 11η θέση και ταυτόχρονα η διακοπή που προκάλεσε δεν επέτρεψε σε άλλους να βελτιωθούν. Μαζί του αποκλείστηκαν οι Lawson, Alonso, Stroll και Bottas.

Q3

Η τελική 10άδα περιλάμβανε δύο Ferrari, δύο Mercedes και τις δύο Haas, μαζί με μία McLaren, μία Red Bull, μία Williams και μία Alpine, και το μεγάλο ερώτημα ήταν αν κάποιος είχε απάντηση στην ταχύτητα που έδειξε ο Norris σε Q1 και Q2.

Όπως συνήθως, οι οδηγοί επέστρεψαν στα γκαράζ τους για φρέσκα ελαστικά και ξαναβγήκαν στην πίστα για την τελευταία και αποφασιστικής σημασίας προσπάθειά τους. Ο Sainz όμως ήταν ασταμάτητος και βελτιώνοντας το χρόνο του πήρε την pole position. Ο Verstappen στο τέλος κατάφερε να πάρει τη 2η θέση, ενώ επίσης στο τέλος ο Norris ανέβηκε στην 3η θέση, λίγα χιλιοστά μπροστά από τον Charles Leclerc. Ακολούθησαν οι Russell, Hamilton, Magnussen, Gasly, Albon και Hulkenberg.

Ο αγώνας της Κυριακής θα αρχίσει στις 10 το βράδυ (ώρα Ελλάδας).

Αποτελέσματα QP GP Μεξικού

Image

Επρεπε να τιμωρηθεί ο Norris για το προσπέρασμα στον Verstappen; Γιατί η οδήγηση του Verstappen προκαλεί αντιδράσεις; Έκαναν τη δουλειά τους οι αγωνοδίκες; Οι απαντήσεις παρακάτω.

 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles