Την επιθυμία της να συνεργαστεί με τον Max Verstappen μελλοντικά εξέφρασε για μία ακόμη φορά η Honda, η οποία από του χρόνου θα συνεργάζεται με τη Red Bull Racing.
Αν και ο Max Verstappen έχει επιβεβαιώσει την αφοσίωσή του στη Red Bull μέχρι το τέλος του 2028, οι φήμες για μεταγραφή δεν σταματούν. Βασικός λόγος είναι η «ρήτρα απόδοσης» που φημολογείται ότι υπάρχει στο συμβόλαιό του. Σύμφωνα με τη La Gazzetta dello Sport, η Aston Martin ετοιμάζει πρόταση-μαμούθ, ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων, για να πείσει τον Verstappen να μετακομίσει στο Σίλβερστον.
Αν και η Aston Martin υποστηρίζει ότι είναι «αφοσιωμένη» στους οδηγούς της, Fernando Alonso και Lance Stroll, δεν διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα.
«Είναι φυσιολογικό τα ΜΜΕ να κάνουν εικασίες για την αγορά οδηγών, αλλά έχουμε εξαιρετικό lineup και είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτό».
Το 2026, η Honda θα αφήσει τη Red Bull και θα ξεκινήσει νέα συνεργασία με την Aston Martin, στο πλαίσιο των νέων κανονισμών σασί και κινητήρων της F1. Η Red Bull, από την πλευρά της, θα χρησιμοποιεί δικούς της κινητήρες Red Bull Powertrains.
Η πιθανότητα επανένωσης Verstappen–Honda μένει ανοιχτή, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Honda Racing, Koji Watanabe:
«Πρώτα απ’ όλα, κάνουμε τα πάντα για να βοηθήσουμε τον Μαξ να πάρει το πέμπτο του πρωτάθλημα φέτος. Μετά, εστιάζουμε στη συνεργασία μας με την Aston Martin. Όμως, ειλικρινά ελπίζω ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα υπάρξει ξανά η ευκαιρία να δουλέψουμε μαζί με τον Max».
Ακούστε την εκπομπή μας για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Σ. Αραβίας και τη νίκη του Oscar Piastri έναντι του Max Verstappen
Ο Watanabe εξήρε επίσης τον χαρακτήρα και την επικοινωνία του Verstappen με τους μηχανικούς της Honda:
«Ο Max είναι πάντα ξεκάθαρος, επικοινωνιακός και δείχνει μεγάλο σεβασμό προς την ομάδα. Αυτό έκανε πολλούς μηχανικούς μας να γίνουν θαυμαστές του».
Ο πρόεδρος της Honda θυμήθηκε την πρώτη νίκη του Verstappen με κινητήρα Honda στο Grand Prix Αυστρίας το 2019:
«Θυμάμαι έντονα τον Max να δείχνει το λογότυπο της Honda στο στήθος του στο βάθρο. Ήταν μια τεράστια στιγμή χαράς και υπερηφάνειας για όλους μας, ειδικά μετά από τρία δύσκολα χρόνια επανόδου στη Formula 1».