Δεν αρνήθηκε το γεγονός πως προκάλεσε εσκεμμένα επαφή με τον George Russell o Max Verstappen και ανέλαβε την ευθύνη για το τι συνέβη στη Βαρκελώνη.
Ο Oscar Piastri μπορεί να αναδείχθηκε νικητής στο Grand Prix Ισπανίας, όμως τα βλέμματα στράφηκαν πάνω στον Max Verstappen. Στον 64ο γύρο του αγώνα ο Ολλανδός οδηγός έπεσε πάνω στον George Russell στη στροφή 5, σε μία κίνηση που προκάλεσε πολλά ερωτηματικά.
Οι αγωνοδίκες εξέτασαν αμέσως το συμβάν, το οποίο εκ πρώτης όψεως φάνηκε ως εσκεμμένη επαφή από πλευράς Verstappen, και έδωσαν στον Ολλανδό 10 δευτερόλεπτα ποινής στο χρόνο του. Αυτό τον έριξε στη 10η θέση στα αποτελέσματα.
Μην χάσετε ΑΠΟΨΕ, Δευτέρα 2/6 στις 21:00 την εκπομπή μας για τη Formula 1 με την ανάλυση του GP Ισπανίας. Μπορείτε να ακούστε την εκπομπή πατώντας ΕΔΩ.
Μετά τον αγώνα ο Verstappen ρωτήθηκε από το SkySports για το αν χτύπησε επίτηδες τον Russell. Ο Ολλανδός απάντησε ψυχρά: «Έχει σημασία;».
Η Natalie Pinkham, που έκανε τη συνέντευξη εκείνη τη στιγμή του απάντησε: «Πιστεύω πως έχει σημασία γιατί βλέπει κόσμος».
Ο Verstappen απάντησε: «Ναι ε; Εντάξει. Προτιμώ να μιλήσω για τον αγώνα αντί για μίας στιγμής του αγώνα».
Ακούστε την εκπομπή μας για τηv F1 με την ανάλυση του Grand Prix Μονακό και τη νίκη του Lando Norris έναντι του Charles Leclerc σε έναν αγώνα που δεν ήταν αγώνας
Το πρωί της Δευτέρας 2 Ιουνίου, ο Ολλανδός τοποθετήθηκε μέσω των social media –έχοντας αφήσει την ένταση του αγώνα πίσω του– εξηγώντας τη θέση του.
«Είχαμε μια συναρπαστική στρατηγική και έναν καλό αγώνα στη Βαρκελώνη, μέχρι που βγήκε το Αυτοκίνητο Ασφαλείας. Η επιλογή των ελαστικών μας μέχρι το τέλος και κάποιες κινήσεις μετά την αποχώρηση του Αυτοκινήτου Ασφαλείας τροφοδότησαν την απογοήτευσή μου, οδηγώντας σε μια κίνηση που δεν ήταν σωστή και δεν έπρεπε να είχε συμβεί. Πάντα τα δίνω όλα εκεί έξω για την ομάδα και τα συναισθήματα μπορεί να φουντώνουν. Κερδίζουμε μαζί, χάνουμε μαζί. Τα λέμε στο Μόντρεαλ».