spot_img

Αγωνοδίκης της FIA μιλά για την άδικη ποινή του Sainz στο Λας Βέγκας

Πολλοί θεώρησαν πως ήταν λάθος η ποινή του Carlos Sainz στο GP Λας Βέγκας, όπως εν τέλει και οι αγωνοδίκες όπως αποκαλύπτεται από επίσημα χείλη.

Ένα καπάκι αποστράγγιξης νερού ήταν αρκετό ώστε να διακόψει τη δράση στην εναρκτήρια περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Formula 1 στο Λας Βέγκας. Τόσο ο Esteban Ocon, όσο και ο Carlos Sainz είδαν τα μονοθέσιά τους να παθαίνουν μεγάλες ζημιές, με τον Ισπανό της Ferrari να βγαίνει χαμένος.

Πέρα από το σασί, πολλά μηχανικά μέρη είχαν μεγάλες ζημιές, με τους μηχανικούς της ομάδας να αναγκάζονται να αντικαταστήσουν και τη μπαταρία. Αυτό οδήγησε σε αυτόματη ποινή 10 θέσεων στον Sainz για τον αγώνα, καθώς υπερέβη το όριο χρήσης μπαταριών μέσα σε μία σεζόν.

Η Ferrari δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένη με την ποινή και έκανε τα πάντα ώστε να μην αποδοθεί. Οι συζητήσεις με τους αγωνοδίκες διήρκησαν ώρες ωστόσο τα δεδομένα δεν άλλαξαν.

Λίγες ημέρες μετά το τέλος της φετινής σεζόν, ο τότε αγωνοδίκης του Grand Prix Λας Βέγκας, Derek Warwick, «έσπασε» τη σιωπή του. Μιλώντας στο Reuters, o Βρετανός, πρώην οδηγός αγώνων αποκάλυψε.

«Η δουλειά του αγωνοδίκη όπως και του διαιτητή είναι πολύ δύσκολη. Πρέπει όμως να είμαστε αμερόληπτοι. Πρέπει να είμαστε αυστηροί και σκληροί ακόμη κι αν αυτό εμάς μας πονάει. Η ποινή που δώσαμε στον Sainz ήταν λάθος, με έκανε να νιώθω πως ήταν λάθος. Δουλέψαμε σκληρά ώστε αυτό να μην συμβεί, όμως υπάρχουν κανονισμοί».

Ο Sainz εκκίνησε 12ος έπειτα από την εφαρμογή της ποινής και στον αγώνα πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στην 6η θέση. Για τις ζημιές που προκλήθηκαν, η Ferrari ζητά αποζημίωση από τους διοργανωτές του αγώνα.

Ακούστε την εκπομπή μας για τη Formula 1, Slipstream #131, με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι. Πατήστε εδώ για να την ακούσετε. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles