spot_img

«Teammate Wars», Alfa Romeo: Bottas vs Zhou σημειώσατε άσσο

Τι συνέβη ανάμεσα στους Valtteri Bottas και Guanyu Zhou στο Teammate Wars της Alfa Romeo για την αγωνιστική σεζόν του 2023; Ακολουθεί η απάντηση.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 για το 2023 ολοκληρώθηκε και πλέον ήρθε η ώρα για συμπεράσματα, απολογισμούς και… ταμείο! Αυτό αφορά και στις εσωτερικές μονομαχίες, γιατί ως γνωστόν, σε αυτό το άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, πρώτος σου αντίπαλος είναι ο teammate σου.

Σταδιακά λοιπόν πραγματοποιούμε πλήρη αντιπαραβολή των πεπραγμένων των οδηγών σε κάθε μία από τις δέκα ομάδες της Formula 1. Ξεκινήσαμε από την ουραγό Haas F1, περνάμε στην ένατη της φετινής βαθμολογίας κατασκευαστών, Alfa Romeo F1.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι έγινε σε αυτόν τον… εμφύλιο, ανάμεσά στους Βάλτερι Μπότας και Guanyu Zhou. Μετά από 22 Grand Prix, το επί μέρους σκορ στους αγώνες ήταν 13-9 υπέρ του Φινλανδού, που επικράτησε και στις κατατακτήριες και μάλιστα με καλύτερο σκορ: 15-7.

Είχε το υψηλότερο πλασάρισμα σε αγώνα με την όγδοη θέση στην πρεμιέρα του Μπαχρέιν αλλά και το Κατάρ, στις δύο από τις τέσσερις συνολικά βαθμολογήσεις του. Από την άλλη, ο Κινέζος βαθμολογήθηκε τρεις φορές – όλες με ένατες θέσεις. Έτσι και η συνολική βαθμολογική συγκομιδή τους ήταν στο 10-6. Ο Zhou κατάφερε να τοποθετήσει την Alfa Romeo του ψηλότερα σε grid, συγκεκριμένα στην πέμπτη θέση ενώ ο Bottas στην έβδομη ενώ σε ό,τι αφορά στις εγκαταλείψεις, το σκορ ανάμεσα τους ήταν ισόπαλο: 3-3.

Οι Bottas και Zhou θα αποτελέσουν το οδηγικό δίδυμο της ελβετικής ομάδας και το 2024.

Ακούστε την εκπομπή μας για τη Formula 1, Slipstream #131, με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι. Πατήστε εδώ για να την ακούσετε. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles