spot_img

Ακλόνητη η αξία του Bottas στην αγορά οδηγών για το 2022

Ο Toto Wolff δήλωσε πως το ατύχημα του Valtteri Bottas στο GP Ουγγαρίας δεν θα επηρεάσει την αξία του στην αγορά οδηγών για το 2022.

Ο Φιλανδός οδηγός διανύει χωρίς αμφιβολίας μία από τις χειρότερες σεζόν του στο χώρο της F1. Κατά την αγωνιστική περίοδο του 2020 βρέθηκε δυο φορές στην κορυφή του βάθρου και έδινε συστηματικά βαθμούς στην ομάδα. Παρ’ όλα αυτά, πολλοί αμφισβητούσαν τις ικανότητές του, δεδομένου μάλιστα ότι οδηγεί το πιο γρήγορο μονοθέσιο στην πίστα.

Διαβάστε επίσης: Απογοητευμένος ο Binotto από την εγκατάλειψη του Leclerc

Το GP Ουγγαρίας αποτέλεσε ακόμα ένα πολύ κακό αγωνιστικό τριήμερο για τον Bottas. Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, αναφέρθηκε στην σύγκρουσή του λίγο μετά την εκκίνηση του αγώνα. Διαβεβαίωσε μάλιστα πως το περιστατικό αυτό δεν θα επηρεάσει την αξία του Bottas στην αγορά οδηγών για το 2022.

Αν και είναι ένα μεγάλο λάθος από μεριάς του με σοβαρές συνέπειες, δεν θα επηρεάσει τις μελλοντικές μας επιλογές. Στη σύγκρουση βρέθηκε ανάμεσα σε δυο μονοθέσια, έχασε κάθετη δύναμη και δεν είχε περιθώριο να αντιδράσει διαφορετικά.

Δείτε το GP Βραζιλίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Το 2020, ο 31χρονος είχε ήδη ανανεώσει το συμβόλαιο του με τη Mercedes στις αρχές Αυγούστου, πολλές όμως ήταν οι φήμες που ήθελαν τον George Russell ως αντικαταστάτη του. Όταν μάλιστα ο Βρετανός βρέθηκε πίσω από την W11 στο GP Sakhir, εν απουσία του Lewis Hamilton με Covid-19, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Σε δηλώσεις του, ο Bottas τόνισε πως είναι σημαντικό να βελτιώσει την απόδοσή του και να προσφέρει πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα.

Στους τελευταίους αγώνες είχαμε μεν καλύτερα αποτελέσματα, καθώς πετύχαμε βάθρα και περισσότερους βαθμούς. Αυτό ήταν όμως το τρίτο μου DNF στη σεζόν και από βαθμολογικής σημασίας κοστίζει. Βρισκόμαστε όμως στα μισά της σεζόν και πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια.

Η γερμανική ομάδα αναμένεται να οριστικοποιήσει την απόφαση της ανάμεσα σε Bottas και Russell, ως δεύτερο οδηγό δίπλα στον 7-φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, εντός του καλοκαιρινού διαλείμματος.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Aκούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles