spot_img

Απογοητευμένος ο Binotto από την εγκατάλειψη του Leclerc

Ο Mattia Binotto εξέφρασε την απογοήτευσή του έπειτα από την εγκατάλειψη του Charles Leclerc, μόλις λίγα μέτρα μετά την εκκίνηση του GP Ουγγαρίας.

Ο Leclerc πραγματοποίησε μια πολύ καλή εκκίνηση στον αγώνα και πάλευε για θέσεις εντός δεκάδας. Όμως, ο Lance Stroll έχασε τα φρένα στη στροφή 1 συγκρούστηκε με τον οδηγό της Ferrari. Οι αγωνοδίκες απέδωσαν ευθύνη στον Καναδό οδηγό της Aston Martin αφού εξέτασαν το συμβάν. Ως αποτέλεσμα αυτής της σύγκρουσης, ο Stroll τιμωρήθηκε με ποινή 5 θέσεων στην εκκίνηση του επόμενου αγώνα στο Βέλγιο.

Διαβάστε επίσης: Σαν σήμερα, 4 Αυγούστου στην F1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος από την έκβαση του πρώτου γύρου με τον οδηγό του, Charles Leclerc, να μένει εκτός.

Φυσικά και είναι κρίμα το ατύχημα που συνέβη στην έναρξη του αγώνα. Ο Charles έκανε μια καλή εκκίνηση, έδωσε βάση στο να αποφύγει πιθανές επαφές και να μην έχει ζημία το μονοθέσιο, ενώ είχε και πολύ καλή τοποθέτηση στην έξοδο της πρώτης στροφής. Όμως, το ατύχημα προφανώς συνέβη. Πιστεύω πραγματικά πως ήταν ένα χαζό ατύχημα. Πιστεύω πως συμβάντα σαν και αυτό δεν πρέπει να γίνονται, όμως είναι κομμάτι των αγώνων.

Δείτε το GP Ιταλίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Μετά την εγκατάλειψή του, ο Leclerc, παρομοίασε τη σύγκρουσή του με τον Stroll με «παιχνίδι bowling». Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε πως ο Stroll έκανε ένα σημαντικό λάθος πολύ πιο πίσω από τον ίδιο.

Γνωρίζω πως κάποιες στιγμές ορισμένα μικρά λάθη καταλήγουν να έχουν μεγάλες συνέπειες Νομίζω, όμως, πως αυτή τη φορά δεν έχουμε να κάνουμε μ’ ένα μικρό λάθος. Δεν μπορούσα να δω τον Stroll στην αρχή από τους καθρέφτες μου, διότι βρισκόταν 5 ή 6 θέσεις πίσω από εμένα. Επομένως, ήταν παράλογο από την πλευρά του να επιχειρήσει προσπέραση σ’ εκείνο το σημείο.


Ο Stroll, από την πλευρά του, περιέγραψε την εγκατάλειψή του στην πρώτη στροφή, ως «πολύ απογοητευτική».

Οι συνθήκες στην πίστα ήταν απαιτητικές, συνέβησαν πολλά στην εκκίνηση, είναι απλά κρίμα που συνέβη αυτό. Το οδόστρωμα γλιστρούσε πάρα πολύ, κάνοντας την οδήγηση πραγματικά δύσκολη. Προσπάθησα να αποφύγω τα μονοθέσια που βρίσκονταν μπροστά μου, όμως στο τέλος αυτό που συνέβη ήταν απλά καταστροφικό.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Παρά την εγκατάλειψη του Leclerc, το βάθρο που έδωσε ο Carlos Sainz στη Ferrari την έφερε στην 3η θέση στη βαθμολογία Κατασκευαστών όπου συγκατοικεί με τη McLaren έχοντας 163 βαθμούς.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles