spot_img

Ακόμα πιο κοντά στη Formula 1 o Andretti

Ο πρώην οδηγός αγώνων, Michael Andretti, εκτιμά πως έχει την υποστήριξη της FIA στην προσπάθεια που κάνει για να συμμετάσχει με δική του ομάδα στη Formula 1, μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας στο Μαϊάμι.

Ο Michael Andretti έχει εκφράσει εδώ και αρκετό καιρό την επιθυμία του να δημιουργήσει ομάδα για να συμμετάσχει στη Formula 1. Ο υιός του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Mario Andretti, το περασμένο καλοκαίρι επιχείρησε να έρθει σε συμφωνία με τη Sauber για την εξαγορά της ελβετικής ομάδας, η οποία τρέχει στο άθλημα με την επωνυμία Alfa Romeo F1 Team Orlen. Η προσπάθειά του, όμως, δεν είχε επιτυχή κατάληξη όταν έφτασε στο τελικό στάδιο. Από τον περασμένο Φεβρουάριο, ωστόσο, αποκάλυψε πως συνεχίζει την προσπάθεια επίτευξης του στόχου του.

Μην χάσετε απόψε στις 21:00 την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μαϊάμι. Μπορείτε να βρείτε το link πατώντας εδώ.

Ενόψει του GP Μαϊάμι, ο Andretti συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Πρόεδρο της FIA, Mohammed Ben Sulayem, για να συζητήσει σχετικά με την προσπάθεια που κάνει για να ενταχθεί στο grid της Formula 1. Η συνάντηση, σύμφωνα με τον ίδιο, είχε θετικό πρόσημο:

«Νομίζω πως έχουμε την υποστήριξή του, όμως είναι μεγάλη η διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθήσουμε, με όλες τις σχετικές ενέργειες. Μας είπε πως υποστηρίζει την προσπάθειά μας, υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος. Όμως ήταν θετικό πως στον Mohammed άρεσε αυτό που παρουσιάσαμε. Δε θέλω να πω πολλά, το ίδιο επιθυμούν και οι ίδιοι (FIA), όμως υπάρχει αισιοδοξία».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ίμολα.

Ο Michael Andretti αναφέρθηκε στην προσπάθειά του να κατασκευάσει εγκαταστάσεις που να πληρούν τις προδιαγραφές ομάδας Formula 1 στην Ινδιανάπολη, κάνοντας αναφορά στο ρίσκο που έχει αυτό το εγχείρημα:

«Ξοδεύουμε χρήματα για να ξεκινήσει η προσπάθεια, καθώς ελπίζουμε πως θα τα καταφέρουμε. Παίρνουμε ρίσκο, όμως νομίζω πως αξίζει, καθώς πρέπει να ξεκινήσουμε τις εργασίες, να προσλάβουμε άτομα και άλλα σχετικά πράγματα».

Τέλος, ο Andretti εξέφρασε την άποψή του για το σύνολο των ομάδων που είναι κατάλληλο να έχει η Formula 1:

«Οι δέκα ομάδες δεν είναι ο σωστός αριθμός. Εάν το σκεφτείτε, υπάρχει η Συμφωνία Concorde που λήγει το 2025. Αυτή τη στιγμή, η Red Bull έχει στην κατοχή της δύο ομάδες, εάν δηλώσουν πως αποχωρούν, τότε θα υπάρχουν 16 μονοθέσια. Δε γίνεται να υπάρχουν αγώνες με 16 μονοθέσια, μπορούν όμως να διεξαχθούν με 18 μονοθέσια. Για εμένα, υπάρχει πολύ μεγαλύτερο πλεονέκτημα για κάποιες ομάδες αν υπάρχουν περισσότερες συμμετοχές».

Η διαδικασία που απαιτείται για να συμμετάσχει μία νέα ομάδα στη Formula 1 απαιτεί την κατάθεση επίσημης αίτησης, προκειμένου να εκδοθεί η σχετική άδεια. Αυτή τη στιγμή, η πλευρά του Michael Andretti δεν έχει προχωρήσει στο συγκεκριμένο σκέλος της διαδικασίας.

Δείτε το GP Βελγίου για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles