spot_img

Πως το Μαϊάμι έφερε τους οδηγούς στα όριά τους

Ο πρώτος αγώνας στην ιστορία της Formula 1 στο Μαϊάμι είναι πλέον παρελθόν, με τον τριήμερο να είναι πολύ πιο δύσκολο σε σχέση με τα όσα περίμεναν οι οδηγοί.

Το GP Μαϊάμι ολοκληρώθηκε με τον Max Verstappen να βλέπει πρώτος την καρό σημαία. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 απαλλάχθηκε γρήγορα από το εμπόδιο του Charles Leclerc και διατήρησε ως το τέλος την πρωτοπορία. Ο αγώνας στο Miami International Autodrome ήταν πρόκληση για τους οδηγούς της Formula 1, καθώς επρόκειτο για μία νέα πίστα. Εκτός από το ταξίδι στο άγνωστο, μία ακόμα δυσκολία που είχαν να αντιμετωπίσουν είχε να κάνει με την αυξημένη ζέστη στο Μαϊάμι. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, η θερμοκρασία αέρα δεν έπεσε κάτω από τους 30 βαθμούς κελσίου.

Μην χάσετε απόψε στις 21:00 την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μαϊάμι. Βρείτε το link εδώ.

Ο συνδυασμός της θερμοκρασίας με τα υψηλά ποσοστά υγρασίας έκανε τον αγώνα απαιτητικό από πλευράς φυσικής κατάστασης, όπως περιέγραψε και ο Max Verstappen:

«Έχει αρκετές ομοιότητες (το GP Μαϊάμι) με το GP Σιγκαπούρης. Υπήρχε πολύ ζέστη στο sector 2, επίσης. Φυσικά, πρόκειται για αγώνα που διεξάγεται την ημέρα, με την παρουσία του ήλιου στον ουρανό, κάτι που δικαιολογεί τη ζέστη. Συνεπώς, ήμουν πολύ χαρούμενος τη στιγμή που έβγαινα στην ευθεία, καθώς ερχόταν περισσότερος αέρας επάνω μου. Επίσης, με το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα σήκωνα λίγο περισσότερο το προστατευτικό του προσώπου στο κράνος. Έτσι, ερχόταν περισσότερος αέρας επάνω μου και ήταν αρκετά ωραία η αίσθηση».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Imola.

Ο Ολλανδός δεν ωφελήθηκε από την παρουσία του Αυτοκινήτου Ασφαλείας στο GP Μαϊάμι, κάτι που έκανε γνωστό στις δηλώσεις του:

«Δεν ήμουν ιδιαίτερα χαρούμενος με το Αυτοκίνητο Ασφαλείας, όμως φυσικά είναι απόλυτα κατανοητή η παρουσία του μετά από αυτό που συνέβη. Βέβαια, νομίζω πως δεν μπορείς είσαι ιδιαίτερα απογοητευμένος με αυτό, καθώς στο παρελθόν με έχει ωφελήσει σε κάποιους άλλους αγώνες. Συνεπώς, γνώριζα ήδη πως θα είναι δύσκολος ο αγώνας στο τέλος, καθώς ήταν αρκετά απαιτητικός από πλευράς φυσικής κατάστασης. Ήξερα πως στους επόμενους 10 γύρους περίπου (ως το τέλος του αγώνα) έπρεπε να οδηγώ στο απόλυτο όριο, κάτι που σε μία πίστα σαν και αυτή δεν είναι εύκολο».

Photo: Redbullcontentpool.com

Ο Max Verstappen εξήγησε τη συμπεριφορά που είχαν τα hard ελαστικά στο GP Μαϊάμι:

«Δυσκολεύτηκα λίγο αρχικά με τις θερμοκρασίες των ελαστικών. Γλιστρούσα λίγο παραπάνω από όσο θα ήθελα. Όταν, όμως, επανήλθαν στη φυσιολογική θερμοκρασία τους νομίζω πως είχα λίγο καλύτερο ρυθμό και απομακρύνθηκα από τη ζώνη του DRS, κάτι που ήταν εξαιρετικά σημαντικό σε αυτή την πίστα».

Το Πρωτάθλημα της Formula 1 συνεχίζεται με το GP Ισπανίας το τριήμερο 20-22 Μαΐου. Στο Πρωτάθλημα οδηγών, ο Charles Leclerc προηγείται, έχοντας διαφορά 19 πόντων από τον Max Verstappen, ενώ η Ferrari είναι μόλις 6 πόντους μπροστά από τη Red Bull Racing στους κατασκευαστές.

Δείτε το Grand Prix Spa για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles